Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kadru trūkums mazumā neiet

Valsts policijas Ventspils iecirknī joprojām ir dramatiskākā situācija ar darbinieku trūkumu Kurzemē. Taču vakanču skaits ir stabils un problēma plašumā neiet. Parādās arī jauni kadri.

Zīmogo hercogistes pastmarku bloku

Kurzemes un Zemgales hercogistes 450 gadu svinības sagaidītas, apzīmogojot pilī pastmarku bloku ar hercoga Jēkaba un grāfa Ernsta Johana Bīrona attēliem.

2.lpp. Viedoklis: „Rietumu ekspresis ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Kod kurā pirkstā gribi, visi sāp. Tā varētu teikt par apburto loku, kas izveidojies Latvijas darba tirgū. Bezdarba apstākļos uzņēmējiem ir grūti atrast darbiniekus, kaut ar cilvēkiem bez darba ir pilni lauki un mazpilsētas, bet strādātgribētāju nav. »

3.lpp.

Ķīļa ministrija bremzē

Ķīlis turpina spēlēt aklās vistiņas ar profesionālajām skolām. Vēl aizvien nav skaidrs, kurās skolās un kad varēs sākt rekonstrukcijas un modernizācijas darbus, kuriem Eiropas nauda jau sen pieejama, bet to paņemt nevar ministrijas vilcināšanās dēļ.

Koku saknes necietīs

Pie bērnudārza Vāverīte kaut ko rok tieši gar koku stumbriem. Vai koki to izturēs? – vaicā vairāki Ventas Balss lasītāji.

Vervē strādājošos Ventspilī un Bulgārijā

Paplašinoties ražotnēm, darba devējiem jāmeklē darbaspēks ne tikai savā pilsētā, novadā vai reģionā, bet nereti arī starp viesstrādniekiem. Tādā situācijā nonācis zivapstrādes uzņēmums Tin Fish.

4.lpp. Kriminālziņas. Policija uzlabo darba rezultātus

Neskatoties uz kadru trūkumu, Valsts policijas Ventspils iecirknis šogad ir uzlabojis sava darba rezultātus. Praktiski visos rādītājos noziegumu atklāšanas procents ir ar pluszīmi.

Tēvu tiesā par dēla noduršanu

Ir sācies tiesas process pret tēvu, kurš nāvējoši sadūris dēlu. Pēc liecībām var noprast, ka dēls pats ir izprovocējis konflikta situāciju.

5.lpp. Kultūra.Pilna zāle pamuļķu

Trešā Kino vārtu sezona teātra namā sākās ar Ivara Zviedra un Ineses Kļavas filmu Dokumentālists, ko noskatījās 450 cilvēku.Pēc kinomākslas darba galvenās varones Intas teiktā, tie, kurus interesē šī filma, ir pamuļķi, pat vēl skarbāk – narkomāni un dzērāji.

Pārventas bibliotēkā lietuviešu grafika

Lietuvā grafika uzplauka 1922. gadā, kad Kauņā sāka pasniegt šo mākslas veidu. Toreiz dominēja simbolisms un nacionālie motīvi, pēckara gados – sociālais reālisms, tagad – ekspresionisms.

Pūtimi jeb puude, jeb pieskāriens

Vai zināt, kas ir ukāz un kelkijakalādrok un kalasupp? Nupat izdotā Lībiešu–igauņu–latviešu vārdnīca ļauj uzzināt, ka tas ir lielībnieks un zivju zupa.

6.lpp. Sports. Basketbolisti spēkosies vienā divīzijā

Sākusies pieteikšanās Ventspils pilsētas čempionātam basketbolā; svarīgākā izmaiņa nākamajā sezonā būs tāda, ka tas risināsies tikai vienā divīzijā, proti, visas čempionāta komandas spēlēs vienā kopējā divīzijā, nevis būs divas pēc spēka atšķirīgas līgas, kā tas bija pagājušajā sezonā.

Pirmās cīņas galda hokejā

Ar Latvijas kausa pirmā posma sacensībām, kas notika Inčukalnā, sākusies jaunā galda hokeja sezona. To veiksmīgi uzsākuši arī Ventspils Jaunrades nama spēlētāji, kas pirmajā posmā tikuši pie vairākām godalgām.

Orientieristi noskaidrojuši labākos

Noslēgušās orientēšanās sacensību seriāla Azimuts 2012 šīs sezonas astoņu posmu sacensības, kurās par uzvarētāju sieviešu konkurencē kļuvusi Mārīte Turka, bet vīriešu – Einārs Šillers.

7.lpp. Intervija. Ārsts, psihologs, padomdevējs...

Par ģimenes ārsti LELDI ZVIEDRĪTI dzirdēti vien labi vārdi: viņa ir konstruktīva, gudra, zinoša, viņa ieklausās, iedziļinās, izpēta, interesējas, nav vienaldzīga, paskaidro, prot pajokot... Un vēl pacienti uzskata, ka šovasar ārstes saņemtais pagodinājums – Pilsētas balva – ir godam nopelnīts. Uz slavinājumiem Zviedrīte sev raksturīgi atturīgi pasmaida, taču vēsums ir tikai ārējs. Viņa strādā pamatīgi un aizrautīgi. Tāpēc cilvēki viņai uzticas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: