Referendumi Latvijā būtu jārīko regulāri par visiem būtiskākajiem valsts attīstības jautājumiem, - tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

"Es atbalstu pašvaldību referendumus, tāpat kā es atbalstu nacionāla mēroga referendumus. Pēc manām domām, nacionāla mēroga referendumiem ir jānotiek regulāri par visiem būtiskākajiem Latvijas attīstības jautājumiem. Tuvākajam referendumam neapšaubāmi vajadzētu būt par Latvijas pievienošanos eirozonai, vienlaicīgi godīgi pasakot, ka Latvijai, pievienojoties eirozonai, būs pienākums dāvāt naudu Grieķijai, droši vien arī Spānijai, Portugālei un Itālijai, un līdz ar to Latvijai paliks mazāk naudas, ko tērēt Latvijas iedzīvotājiem," savu viedokli pauda Ventspils mērs.

Pēc Lemberga domām, neviens jautājums nevar būt tāds, ko nevarētu lemt ar referenduma palīdzību. Tostarp tautai vajadzētu būt tiesībām lemt arī par jebkuriem grozījumiem Satversmē, jo demokrātija paredz tiešu pilsoņu līdzdalību lēmumu pieņemšanā.

Pēc Ventspils mēra domām, gluži normāla parādība būtu, ja katru gadu notiktu divi vai trīs referendumi: "Protams, tas nav par velti, bet demokrātija nekad nav par velti."

LETA


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: