Laiikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.
Atzinīgi vērtē pašvaldības darbu
Šī gada augustā Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka Ventspils pilsētas domes darbību kopumā atzinīgi ir vērtējuši 94% pilsētas iedzīvotāju, tai skaitā 18% aptaujāto norādījuši, ka domes darbību vērtē ļoti pozitīvi.
Bīstamo krustojumu pārbūvēs
Krustojums pie uzņēmuma Kurekss (iebraucot Ventspilī no Rīgas puses) šobrīd, kad remontdarbu dēļ liela daļa satiksmes plūsmas novirzās no galvenā ceļa, kļuvis īpaši nedrošs. Latvijas Valsts ceļi un pašvaldība plāno risinājumu, bet policija pagaidām to ignorē.


2.lpp. Viedoklis: «Ceha kolēģu aizstāvībai» portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis.
«Lai gan prezidenta Bērziņa skarbie vārdi plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem jau pieder vēsturei un amatpersona par tiem ir atvainojusies, nolēmu tomēr uzrakstīt kādu vārdu ceha kolēģu aizstāvībai.»

3.lpp.
Atsāk armijas pilsētiņas demontāžu
Irbenē atsākta bijušās armijas pilsētiņas ēku demontāža, kas uz laiku bija pārtraukta tur notikušās teritorijas uzrauga slepkavības dēļ.
Nepilngadīgajiem liegs enerģijas dzērienus
Saeimas atbildīgā komisija turpina diskutēt par enerģijas dzērienu pārdošanas aizlieguma ieviešanu personām, kas jaunākas par 18 gadiem.
Atrod pārkāpumus skolas virtuvē
Ventspils 6. vidusskola joprojām gaida analīžu rezultātus, kas izskaidrotu vairāku skolēnu saslimšanas cēloni. PVD informē par pārkāpumiem skolas virtuvē.

4.lpp.
Laimdotas Junkaras Visādi meži
Teātra namā iekārtota mākslinieces Laimdotas Junkaras personālizstāde Visādi meži. Atklāšanas dienā tos lūkot nāca ne tikai ventspilnieki, bet arī ugālnieki.
Mācās no ventspilniekiem
No vēsturiskās mācību klases Amatu mājā skan skaļi smiekli. Tur skolēnu lomās iejūtas 14 Rīgas interešu izglītības iestāžu direktori un viņu vietnieki, kas ieradušies Ventspilī pieredzes apmaiņā.

5.lpp. - 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Politika. Referendumu rēbuss turpinās
Kamēr Saeimā nerimstas diskusijas, kā turpmāk valstī būtu jāorganizē referendumi, un nu jau pat koalīcijas deputātu vidū viedokļi dalās, paralēli ieraugs iejaukts tā sauktajam nepilsoņu referendumam, kura pozitīvam iznākumam gan tic vien retais.

SOS cilvēktiesībām Latvijā
Tiesībsargs vērsis Saeimas deputātu uzmanību uz vairākiem cilvēktiesību pārkāpumiem Latvijā, cerībā, ka pēc viņa ziņojuma sekos nevis nogaidoša attieksme un atrunas, bet viņa priekšlikumu īstenošana.

8. lpp. Sports.
Virves vilcēji dosies uz Vispasaules spēlēm
Virves vilkšanas kluba Velkonis sportisti izpildījuši galveno šīs sezonas mērķi – izcīnījuši sesto vietu pasaules valstu izlašu čempionātā virves vilkšanā, kas garantē mūsējiem dalību nākošā gada neolimpisko sporta veidu Vispasaules spēlēs.
Martužanam Latvijas rekords
Rīgā notika Spēkavīru rekorddiena, kurā galvenais notikums bija brāļu Ivara un Agra Kazeļņiku mēģinājums uzstādīt jaunu pasaules rekordu 106 tonnas smagās automašīnas Scania vilkšanā. Tajā pašā laikā jaunu Latvijas rekordu sasniedza arī mūspuses spēkavīrs Oskars Martužans.
Mūsējie – trešie Grand Prix kopvērtējumā
Noslēgušās starptautiskās BMX sacensības Latvijas Grand Prix, kurās ļoti atzīstami startējusi arī sporta skolas Spars BMX komanda, kas sešu posmu kopvērtējumā spējusi izcīnīt augsto trešo vietu.

9. lpp. Otrā jaunība. Dejas palīdz savākties un nenovecot
Vakar Ventspils senioru deju grupa Brīzīte uzsāka savu jubilejas – desmito – sezonu. Piedaloties mēģinājumos, kas notiek divas reizes nedēļā, un uzstājoties koncertos un festivālos, dzīvespriecīgās Brīzītes kundzes uztur sevi labā formā un nepadodas vecumam.
Pensijas nemēdz būt visiem vienādas
Pašreizējā valsts pensiju sistēma pēc savas būtības nevar nodrošināt visiem pensionāriem vienādu materiālās labklājības līmeni. Aprēķinot pensijas, tiek ņemti vērā daudzi faktori, turklāt nereti jāsaskaras arī ar īpašiem gadījumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: