Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.
Pašvaldības spēcina viņu cilvēki
Šogad Latvijā pirmo reizi godina Eiropas gada 2012 labākās pašvaldības. Piektdien konkursa Grand Prix pasniedza Ventspils pašvaldībai un Gulbenes novada pašvaldībai.
Trauslākā pasaules tintnīca
Pilī paziņoti Rakstnieku mājas balvu un Ventspils domes stipendiju saņēmēji. Nosaukta arī bibliotēkas lasītāju balvas ieguvēja. Tā ir Gundega Repše.

2.lpp. Viedoklis: «Zelts vai nafta»laikrakta "Ventas Balss" galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Daudziem var likties, kāda gan viņam daļa, vai Amerikā ievēl Obamu uz nākamo termiņu, vai Merkele pilnībā realizē Vāciju kā eiro misijas centru, vai Putins pieņem vai nepieņem pareizos lēmumus, kas ļauj izdzīvot Krievijai. Tomēr, lai arī mēs esam maza valstiņa, mēs nedzīvojam vieni, atrauti no lielās pasaules.»

3.lpp.
Izolators ir, aizturētos ved prom
Jaunajā policijas ēkā Ostas ielā izbūvēts arī mūsdienu prasībām atbilstošs īslaicīgās aizturēšanas izolators. Taču aizturētos joprojām ved uz citām pilsētām.
Dārgais mazuts un siltā ziema rada zaudējumus
Pagājušā gada pašvaldības uzņēmumam Ventspils siltums būtiski palielinājušies zaudējumi, kas gada beigās bija 853,9 tūkstoši latu. Siltuma vadība skaidro, ka zaudējumi radušies no uzņēmuma neatkarīgu iemeslu dēļ un neietekmēs patērētāju maksājumus.

4.lpp.
Nepamatoti izmanto traumpunktu
Daudzi pacienti savu vainu ārstēt izvēlas nevis pierakstoties ambulatorā vizītē pie speciālista, bet gan ejot pie Ventspils slimnīcas traumpunktā dežurējošajiem ārstiem. Garšas kārpiņas dejo tango
Daļā Ventspils ēdināšanas iestāžu to viesiem pieejamas atsauksmju grāmatas. Tās pašķirstīt ir interesanti un noderīgi – apmeklētāji atstājuši gan slavinošus, gan rosinošus ierakstus.

5.lpp. Izglītība. Katram trešajam grūtības mācībās
Lai uzsāktu ko jaunu, nereti noder aizgājušā izvērtējums. Pirms jaunā darba cēliena novada pedagogi iepazinās ar aizvadītajā mācību gadā veiktās skolēnu aptaujas rezultātiem.
Apkopoti eksāmenu rezultāti
Centralizēto eksāmenu rezultāti ir viens no rādītājiem, pēc kā var vērtēt izglītības kvalitāti. Pateicoties pilsētas un novada izglītības pārvalžu sagatavotajai eksāmenu rezultātu analīzei, varam secināt, ka mūsu jauniešiem šogad veicies labi.
Kipras skolotāji novērtē Ventspili
Tikšanās ar kolēģiem no citām valstīm allaž ļauj arī uz sevi paraudzīties no malas. Septembra sākumā Latvijas Izglītības darbinieku apvienības (LIZDA)Ventspils arodorganizācija uzņēma ciemiņus no Ziemeļkipras.

6.lpp. Sports. Būmeisteram Latvijas čempiona tituls
Mūsu sambists Gints Būmeisters kļuvis par Latvijas čempionu sambo jauniešiem līdz 16 gadu vecumam svara kategorijā līdz 72 kilogramiem, kas viņam nodrošināja arī iekļūšanu valsts izlasē un dalību Eiropas jauniešu čempionātā.
Volejbolisti atgriežas pirmajā līgā
VK Ventspils pēc gada pārtraukuma atkal spēlēs Latvijas volejbola 1. līgas turnīrā. Komanda jau tagad uzsākusi nopietnu un plānveidīgu gatavošanos gaidāmajai sezonai, turklāt tās sastāvu papildinājuši arī vairāki jauni spēlētāji.

7.lpp. Kultūra. Pirmais dzejas autobuss
Raiņa mēnesī, dzejas mēnesī Ventspils ielās pirmo reizi reizi izbrauca
dzejas autobuss, vizinot 6. vidusskolas audzēkņus un dzejniekus Laimdotu Sēli un Eduardu Aivaru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: