Kārtējā Ventspils muzeja vēstures otrdienā Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes reģionālā administrācija sadarbībā ar Ventspils muzeju plkst. 17.30 rīko lekciju Moricsalas cilvēki.

To sagatavojušas Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes reģionālās administrācijas direktora vietniece Dace Sāmīte un Ventspils muzeja vēsturniece Agita Dreiersdorfa-Plāts. Šogad Latvija svin savas valsts dabas aizsardzības simtgadi. 1912. gadā šo nepilnus 100 ha lielo ozolu un liepu mežiem klāto Usmas rezervāta salu, kas nosaukta Saksijas kūrfirsta Augusta dēla, vēlākā Francijas maršala Hermaņa Morica vārdā, dēvēja par dabas jaukumu apvidu, kas toreiz nozīmēja, ka tā ņemta valsts, toreiz – cariskās Krievijas – aizsardzībā, lai saglabātu vērtīgo mežu.

Moricsala ir viena no pēdējām cilvēku darbības neskartajām vai maz pārveidotajām teritorijām, kurā nodrošināta dabisko procesu netraucēta attīstība. Dabas aizsardzības pārvalde, atzīmējot Moricsalas dabas rezervāta jubileju, rīko virkni pasākumu visā Latvijā, toskait Ventspils muzejā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: