Pēc atvaļinājuma pārtraukuma darbu atsācis Ziemeļkurzmes reģionālās slimnīcas procedūru kabinets, kurā var vakcinēties pret infekcijas slimībām un saņemt nozīmētās injekcijas.

Procedūru kabinetā pacienti var vakcinēties pret ērču encefalītu. Vislabāk, protams, ir vakcinēties ziemā vai agrā pavasarī, pirms ērces pamodušās. Taču potēties var visu gadu, tādēļ gan pieaugušo, gan bērnu vakcīnas ir pieejamas visu laiku. Pilna vakcinācija ietver trīs injekcijas. Paātrinātā vakcinācijas shēma paredz, ka otrā vakcīna tiek ievadīta divas nedēļas pēc pirmās. Trešā injekcija tiek ievadīta pēc 5 līdz 12 mēnešiem, lai pagarinātu imunitāti. Pēc tam, lai saglabātu imunitāti, nepieciešama viena injekcija katru trešo gadu.

Vakcīnas pret gripu pagaidām vēl nav pieejamas. Parasti vakcīnas atbilstoši sezonas aktuālās gripas paveidam ir pieejamas no oktobra. Gripa ir akūta, sevišķi lipīga vīrusu infekcija, kas skar elpceļus un izplatās gaisa pilienu veidā. Vakcinēšanās pret gripu ir visefektīvākais veids, kā pasargāt sevi no šīs infekcijas slimības. Taču vienlaicīgi, kamēr vēl nav atnākusi gripas sezona, cilvēkiem jāpadomā par savas imūnsistēmas nostiprināšanu. Svarīgi ir piekopt veselīgu dzīvesveidu, tas nozīmē – atvēlēt pietiekamu laiku miegam, būt fiziski aktīvam un nodarboties ar sportiskām aktivitātēm, dzert daudz ūdens un ēst vitamīniem bagātu (īpaši svarīgs ir C vitamīns) un veselīgu pārtiku.

Slimnīcas procedūru kabinetā pieejama arī A, B un kombinētā hepatīta vakcīna. Tāpat iedzīvotāji var saņemt tā saucamās ceļotāju vakcīnas pret dzelteno drudzi, holēru un vēdertīfu, noformējot ceļotāju pases.Piemēram, iebraucot valstīs ar augstu dzeltenā drudža saslimšanas risku, tiek pieprasīts starptautiskais vakcinācijas sertifikāts, un to izdod arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Vakcinēties vajadzētu pāris nedēļu pirms brauciena.

 

Procedūras kabinetā ar ārsta nozīmējumu veic arī muskulāras un venozas injekcijas un venozus infūzus.

Vakcinācija un citas procedūras ir maksas pakalpojums. Ar kabineta pakalpojumu cenām var iepazīties slimnīcas mājaslapā www.ziemelkurzemesslimnica.lv, sadaļā Maksas pakalpojumi.

Kabinets darbdienās strādā no plkst. 16 līdz 19, sestdienās un svētdienās – pēc iepriekšējas vienošanās, piesakoties pa tālruni 63620980 vai 26787299.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: