Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspili pārņem britu tūristi

Vakar Ventspilī ieradās angļu noslēpumainā kruīza kuģis Saga Ruby unpilsētu piepildīja vairāk nekā sešsimt tūristu, kuru vidējais vecums bija 77 gadi. Nākamajā vasarā Saga sola atgriezties Ventspilī Baltijas kruīza laikā.

Grib butanizēt benzīnu visu gadu

Viens no lielākajiem gaisa piesārņotājiem – naftas pārkraušanas terminālis «Ventspils nafta» termināls – plāno ieviest izmaiņas benzīna jaukšanā ar butānu apjomos un izmantot jauno piedevu – izobutānu.

2.lpp. Viedoklis: «Īsta palīdzība» laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ne vienmēr tas, ko tu gribi, ir tas, ko tev vajag. Un ne visi ir Napoleona tipa cilvēki, kuriem piemīt gribasspēks, optimisms, milzīga enerģija, pašcieņa, neatkarība, izteikta līdera īpašības un tā joprojām. Sabiedrība ir kā raibs deķis, kurā bez lieliem un ne tik lieliem rakstiem, ir arī pelēki punktiņi, bez kuriem deķis izskatītos līdz galam neuzausts. No dzīves kaut ko gaida ikviens – gan lieli, gan mazie raksti. Veselam, no dzīves rituma neizmestam cilvēkam palīdzība no sabiedrības un citiem cilvēkiem tikpat kā nav vajadzīga, bet gana daudz ir tādu, kas bez citu palīdzības uz priekšu tikt nevar. »

3.lpp.

Saremontēta zāles un skatuves grīda

Jaunrades namā pabeigts lielās zāles, skatuves un salona grīdas remonts. Darbi ilguši vien dažas dienas.

4.lpp.

Bērnam sabojā dzimšanas dienu

Instruktora aizmāršības dēļ bērni palikuši bez dzimšanas dienas ballītes naglas – peintbola spēle Piedzīvojumu parkā. Instruktors savu vainu nenoliedz.

Divas dienas runās lībiski

Sestdien un svētdien Galvenajā bibliotēkā, pilī un brīvdabas muzejā skanēs lībiešu valoda – pilsētā notiks Lībiešu kultūras dienas.

Prasītās izziņas sagādā galvassāpes

Sociālā dienesta pieprasītās izziņas par ienākumiem jauc galvu gan iedzīvotājiem, gan darba devējiem. Tomēr tam ir racionāls izskaidrojums.

5.lpp. Novada ziņas. Vēlas izlīdzināt algas

Novada pašvaldībā vienā nozarē, bet dažādos pagastos strādājošie joprojām saņem diezgan atšķirīgu atalgojumu. Pašvaldība vēlas algas pielīdzināt, zemākās paaugstinot.

Atšķir monētas un cērt malku

Vārvenieks Pēteris Kronbergs bieži ir sastopams Ventspils tirgū, kur pārdod pašu dārzā izaudzēto, trešdienās viņš pin grozus, bet pirmdienās spēlē golbolu – sporta spēli neredzīgiem cilvēkiem.

Uzkrājumu investēs izglītībā

Šogad plānotie novada pašvaldības ieņēmumi pildās ar uzviju, un novada vadībai ir idejas, kur ieguldīt neplānotos ieņēmumus.

6.lpp. Sports. Smirnovs – trešais sacensībās Čehijā

Riteņbraucējs Andris Smirnovs, kas pārstāv vienību Rietumu-Delfin, veiksmīgi startēja Čehijā notikušajās daudzdienu velosacensībās Okolo Jižnich Čech 2012 (UCI 2.2), kopvērtējumā izcīnot augsto trešo vietu savā U23 vecuma grupā.

Rodeo astotais Latvijas čempiona tituls

«Sajūta ir tāda, kā pēc labām un kvalitatīvām pusdienām ļoti labā restorānā,» ar neviltoto prieku un smaidu izcīnīto astoto Latvijas čempiona titulu pēc sacīkstēm raksturo Rodeo direktors un arī braucējs vienā personā Arvis Sanders.

Ventspils šķēpi un Kūlas kauss

Jau šīs nedēļas nogalē notiks tradicionālās šķēpa mešanas sacensības Ventspils šķēpi 2012 un olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas kausa izcīņa, kas piesātinātās sacensību sezonas dēļ šogad notiks vienlaicīgi.

7.lpp. Intervija. Man Latvija ir paradīze

Amerikā dzimušais latvietis INDULIS TUPESIS par savām mājām tagad sauc Meksikas robežpilsētiņu Tihuanu. Bijušais LR Valsts civildienesta priekšnieks, ciemojoties vecāku dzimtenē, skalndraušu smaržu un lakstīgalu dziesmu izbauda ar tikpat lielu sajūsmu kā sen nedzirdētu vai no jauna iepazītu vārdu un izteicienu. Ar Induli tiekamies Ventspilī, kad viņš te uz īsu laiku atbraucis apciemot draugus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: