Ventspils muzejā, Livonijas ordeņa pilī, ceturtdien, 20. septembrī, plkst. 16.00 notiks mākslinieku Andra Vēža un Ievas Vēzes-Dreimanes izstādes Porcelāns un Tekstils atklāšana.

Andris Vēzis ir mākslinieks, kura vārds plašus komentārus un apstiprinājumu profesionālajam līmenim neprasa. Viņš strādā ar mālu, šamotu, akmens masu, bet galvenais materiāls ir porcelāns, un tajā mākslinieks ir viens no spilgtākajiem Latvijā. Viņš mīl eksperimentēt ar porcelāna krāsām, krāsainām glazūrām, izmēģināt dažādus tehniskus paņēmienus, veidojot oriģinālas, elegantas formas. Tieši formu neparastums Andri Vēzi izceļ pārējo keramiķu vidū.

 

Izstādēs A. Vēzis piedalās kopš 1980. gada un guvis atzinību ne tikai dzimtenē, bet arī ārpus tās – viņam bijušas 18 personālizstādes, kā arī dalība vairākos simpozijos. Andra Vēža darbus iepirkuši vairāki muzeji un fondi: Latvijas Mākslas fonds; LR Ārlietu ministrija diplomātiskām vajadzībām Bonnā, Kopenhāgenā, Maskavā; Argentīnas Mūsdienu Starptautiskais keramikas muzejs. Jaunā darbu kolekcija Tēli, kas skatāma arī Ventspils muzejā, tapusi divu gadu garumā, no 2010. gada un šogad vasaras vidū tika eksponēta arī Parīzes galerijā Galerie Artitude (Francija).

 

Ventspilī dzimušā Andra Vēža meita Ieva Vēze-Dreimane ar maģistra grādu absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas apakšnozari, bet izstādēs piedalās kopš 2001. gada, vēl mācoties Rīgas Lietišķās mākslas koledžā. Viņa piedalījusies izstādēs Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Vācijā, kā arī sarīkojusi pirmo personālizstādi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: