Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Posta pilsētu

Pagājušās nedēļas nogalē netālu no deviņstāvu dzīvojamā masīva ārdījušies nezināmi ļaundari. Katoļu ielā nolauztas 10 liepiņas, bet Dzeņu ielā – izpostīta bērnu darinātā lauku sēta, kas priecēja garāmgājējus zālienā pie atbalsta centra Cimdiņš. Tā ir ārkārtēja situācija, vērtē pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs.

Izmucis suns iekož zēnam

Vītolu ielā noticis kārtējais suņa uzbrukums. Šoreiz upuris – desmitgadīgs zēns pa ceļam uz skolu. 

2.lpp. Viedoklis: «Mazdūšīgie» laikrakta "Ventas Balss" galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Ieraugot nolauztos kokus Katoļu ielā, ne viens vien nodomāja: Cik aprobežotam jābūt cilvēkam, lai kaut ko tādu darītu. Un pie sevis nodomāja vēl visādus citādus epitetus, kas, viņaprāt, raksturo cilvēkus, kuri spējīgi pastrādāt kaut ko tik neģēlīgu. Vienalga, dzērumā, pusaudžu dullumā vai narkotiku reibumā. Viņu dumjumam nav attaisnojuma.»

3.lpp.
Statuss arī ēkai Tirgus ielā 5

Valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa statusu ieguvusi arī vēsturiskā koka ēka Tirgus ielā 5. Jaunais statuss perspektīvā ļaus piesaistīt finansējumu ēkas sakārtošanai.

Par sabiedrisko TV būs jāmaksā

Latvijas finanšu ministrs piekrīt iedzīvotāju līdzmaksājuma par sabiedrisko televīziju ieviešanai, atklāj NEPL. Tiek lēsts, ka maksa varētu būt no 0,5 līdz 1 Ls mēnesī un to ieviestu ne ātrāk kā 2014. gadā. 

4.lpp. Lībisks prieks un zināšanas

«Ja vēlat labu Latvijai, cieniet lībiešus, jo katrā latvietī ir lībietis!» lībiešu kultūras dienās teica līvu valodnieka Pētera Damberga dēls Valdis.
Diskutē par Ziemassvētku eglēm

Šogad Ziemassvētku rotas priecēs ventspilniekus un pilsētas viesus ar jauniem motīviem un risinājumiem, jo svētku noformējumā izmantos arī pasaules pieredzi un jaunas tehnoloģijas. Jau ir noslēgušies mākslīgo egļu iepirkumu konkursi.


5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Cīņa par Latvijas zeltu turpinās

Ļoti svarīgu uzvaru cīņā par Latvijas Virslīgas futbola čempionāta zelta medaļām izcīnījis FK Ventspils. Pateicoties Simona Pauļus tikai pašās pēdējās spēles kompensācijas laika sekundēs gūtajiem vārtiem, tas savā laukumā ar 1:0 pārspēja Daugavpils Daugavu.

Basketbolisti ceturtie pirmajā posmā

Igaunijā, Johvi, notika Eiropas Jaunatnes basketbola līgas pirmā posma sacensības, kurās uzreiz aiz labāko trijnieka palika Ventspils U20 vecuma komanda, kas piecās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, kā arī piedzīvoja divus zaudējumus.

Uzvara Ozoliņai-Kovalai un Štrobinderam

Olimpiskā čempiona Daiņa Kūlas kausa izcīņas sacensībās šķēpmešanā, kas šoreiz notika reizē ar sacīkstēm Ventspils šķēpi, sieviešu konkurencē nepārspēta palika ventspilniece Sinta Ozoliņa-Kovala, bet vīriešiem labākais bija Rolands Štrobinders.


7.lpp. Novadā. Izdarīts vēl vairāk

Gada sākumā, plānojot budžeta izdevumus, novada pašvaldība izveidoja šogad veicamo remontdarbu sarakstu. Lielākā daļa no plānotā ir izdarīts, taču dažviet nācies plānus mainīt. Remonts veikts arī iepriekš neplānotos objektos.

Audzē lokzosis un kaiklkaklu vistas

Vārvenieku Arni Pāvelsonu kopš piecu gadu vecuma ļoti interesē putni. Šovasar viņš savā saimniecībā izveidojis minizoo, kurā ir daudz vistu un baložu. Silkalnos dzīvo arī truši, kaziņas un eksotiski putni.

Divas vēsturiskas grāmatu kolekcijas

Ugāles bibliotēka ieguvusi divas vērtīgas, vēsturiskas grāmatu kolekcijas. Viena no tām pārstāv padomju, otra – pirmās brīvvalsts laikus. Ir pat vēl senāki eksemplāri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: