Brāļi un māsas, kas 26. jūlijā pēc Svētās Mises katoļu baznīcā devās svētceļojumā, kājām noejot aptuveni 450 kilometru, ceturtdien sasniedza Aglonu.

  

Pēc prāvesta Marcina Virkovska teiktā, astoņi cilvēki mēroja visu ceļu un pavadīja svētceļojumā visas dienas. Savukārt daži ventspilnieki gājienu uz Aglonu sāka pēdējā nedēļā, turklāt pa ceļam Ventspils grupai pievienojās ari cilvēki no Saldus, Dobeles, Līvāniem, Bruknas u.c. apdzīvotām vietām, tādējādi Aglonā iegāja aptuveni 30 cilvēku.

«Viss ir ļoti, ļoti labi, esam laimīgi par piedzīvoto. Tagad te notiek katoļu jauniešu dienas,» vakar Ventas Balsij teica prāvests Marcins. Šodien ir Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku centrālā diena, tāpēc Aglonā ar autobusu ieradīsies ventspilnieku grupa.

Pēc Sv. Mises, garīgās adopcijas un rīta lūgšanas sāksies bīskapu katehēze, ko vada pāvesta nuncijs Baltijas valstīs arhibīskaps Luidži Bonaci, un Rožukronis bazilikā pie lielā altāra. Būs Sv. Mise jaunatnei un svētceļniekiem, atsevišķi – ārzemju svētceļniekiem.

Vakarā pie Aglonas bazilikas skanēs garīgā mūzika, notiks Vesperes, būs Sv. Mise, iestiprināšana, Dievmātes litānija, euharistiskā procesija vēlāk –  tradicionālais tautas Krustaceļš. Svētki turpināsies arī rīt, tāpēc ventspilnieki mājās atgriezīsies vēlu naktī.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: