Pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifs poligonā "Pentuļi" turpmāk būs 13,62 lati par tonnu bez pievienotās vērtības un dabas resursu nodokļa, paredz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmums.

Līdz šim poligonā "Pentuļi" tika piemērots tarifs 14,51 lats par tonnu, kas ietvēra tarifa noteikšanas laikā piemērojamo dabas resursu nodokli 0,75 latu par tonnu apmērā, kā arī tika aprēķināts pēc citiem principiem.

Sākotnēji uzņēmums regulatoram iesniedza projektu, kurā bija paredzēts tarifs 13,76 lati par tonnu. Izvērtēšanas gaitā regulators panācis tarifa projekta samazinājumu par 0,14 latiem par tonnu.

Atbilstoši regulatora norādījumiem uzņēmums pārstrādāja izmaksu attiecināšanas modeli, veica korekcijas izmaksu aprēķinos un precizēja sākotnēji iesniegto tarifa projektu.

Tarifs aprēķināts tā, lai segtu "Ventspils labiekārtošanas kombināta" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma izmaksas poligonā "Pentuļi".

Ja mainās tarifu ietekmējošie faktori, SPRK var ierosināt tarifa pārskatīšanu un atcelt lēmumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: