Sports Ventspilī ir īpaši populārs. To apliecina ventspilnieku lielā atsaucība un līdzdalība aktīvā dzīvesveida izkopšanā. Sestdien, 18. augustā, starts tiks dots nu jau Latvijas nūjošanas 3. festivālam Ventspilī.

Pēdējos gados īpaši populāra kļuvusi nūjošana, kas kā aktīvs brīvā laika pavadīšanas veids šobrīd Latvijā un Ventspilī aizrauj aizvien vairāk cilvēku. Nūjošana nav sacensību sporta veids, tas cilvēkiem dod iespēju kopā ar veselīga dzīvesveida aktīvistiem izbaudīt kopības sajūtu un iegūt jaunus domubiedrus.

Ikdienā dažādos kolektīvos mēs satiekam savus kolēģus vai domubiedrus, bet kopības sajūtu vislabāk var izjust, sasniedzot kopēju mērķi vai izaicinājumu, un tas būs iespējams arī Latvijas nūjošanas 3. festivālā Ventspilī. Pasākumā īpaši tiek aicināti pieteikties kolektīvi – darba, pašdarbnieku, nodibinājumu, iestāžu vai kāda cita komanda, kuru vieno kopējs nosaukums un vēlme nūjot un lieliski pavadīt laiku aktīvā atpūtā. Šogad pieteikties būs vēl patīkamāk, jo festivāla organizatori kolektīviem par katriem astoņiem cilvēkiem dāvinās picu. Par to paldies AS Diāna, īpaši Edvīnam Bergmanim. Pēc pieteikuma saņemšanas Pica Diāna šoferītis to svaigu un siltu nogādās pulcēšanās vietā. Jo vairāk dalībnieku, jo vairāk picu!

Piedalīties festivālā var ikviens – neatkarīgi no vecuma. Dalībnieki, kas dzimuši 2006. gadā un jaunāki, distancē dodas kopā ar vecākiem. Pieteikšanās notiek mājaslapā www.nujosanasfestivals.lv, sadaļā Reģistrēšanās. Dalības maksa Ls 2, bet, ja esat students vai seniors (dzimis 1952. gadā vai agrāk), tikai Ls 1. Samaksāt internetbankā vai ar maksājumu karti iespējams, reģistrējoties mājaslapā www.nujosanasfestivals.lv vai bankā, pārskaitot dalības maksu biedrības Sportlat bankas kontā (rekvizīti atrodami mājaslapā), vai sacensību dienā uz vietas. Komandas var reģistrēt, zvanot Aigaram Matisonam (tālr. 29217674) un aizpildot klātienes reģistrācijas formu.

Nebaidies, ja arī nekad neesi nūjojis un tev nav savu nūju! Sacensību dienā nūjas varēs izīrēt par simbolisku samaksu – Ls 1. Pirms došanās trasē visi varēs iesildīties un apgūt nūjošanas tehniku profesionālās nūjotājas Lindas Andrusas vadībā.

Kopējs starts tiks dots plkst. 12 Piedzīvojumu parkā. Katram dalībniekam būs čips, lai varētu uzzināt savu laiku, kas pavadīts trasē. Šis laiks netiks vērtēts, tas ir katra paša zināšanai, lai varētu salīdzināt ar iepriekšējo divu festivālu rezultātiem. Iespējams, šogad trasē uzstādīsiet savu personīgo rekordu.

Trases viens aplis, kas ved caur pilsētas centram, ir 5,3 km. Izturīgākie varēs veikt arī divus apļus – 10,6 km. Nūjot būs interesanti, jo trasē jūs sagaidīs dažādi muzikāli pārsteigumi.

Katrs finišētājs kā apliecinājumu par piedalīšanos Latvijas nūjošanas 3. festivālā Ventspilī saņems hūti, kuras dāvināšana ir viena no nūjošanas festivāla pamattradīcijām. Atjaunot trasē iztērēto enerģiju varēs, baudot spēcinošu zupu.

Šogad gan dalībniekus, gan viņu atbalstītājus un līdzjutējus priecēs dziedātājs Ivo Fomins, tāpat varēs izmēģināt spēkus stafetēs ar nūjošanas elementiem un nopelnīt balvas.

Tā kā nūjošana nav sacensības uz laiku, starp dalībniekiem izlozēs 10 balvas no pasākuma organizatoriem un noteiks uzvarētājus 8 dažādās nominācijās. Tiks vērtēts arī dalībnieku vizuālais noformējums. Īpašs pārsteigums gaida trīs lielākās komandas, kas saņems pateicības un pārsteigumu no pasākuma organizatoriem. Iepriekšējā festivālā vislielākā bija Ventspils pilsētas domes komanda, vēl ir iespēja šo rekordu pārspēt.

Pasākums beigsies ar īpašas Piedzīvojumu parka kalna tortes notiesāšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: