Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Augustā viļņi ir visbīstamākie

Pludmales glābējiem augusts parasti ir pats karstākais darba laiks, jo bieži pūš rietumu vējš, ūdens ir silts, bet viļņi – bīstami lieli. Glābēji īpašu uzmanību pievērš profilakses darbam, kas devis rezultātu un vismaz pagaidām šogad saudzējis no nelaimes gadījumiem.

Applūst Gāliņciema bibliotēka

«Naktī mēs skrējām uz mājām pēc plēvēm, lai apsegtu grāmatu plauktus, vīrs atveda gumijas zābakus un lukturus. Steidzām glābt datorus, ūdeni smēlām trīs stundas,» stāsta Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura.

 

2.lpp.Viedoklis. “Dabā viss ir”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Vakarrīt Zvaigžņu ielas malā divi buciņi, gluži kā Bembiji ar baltiem punktiem uz muguras, mierīgi, nevienu netraucēti, plūca zāli. Tādus emocionāli patīkamus skatus pie mums var redzēt itin bieži. Taču dažkārt cilvēki ir liecinieki divu vai vairāku dzīvnieku savstarpējam cīniņam vai vienkārši negadījumam, kur kāds ir cietis vai aiziet bojā. Ir normāli, ja cilvēki jūt līdzi un palīdz, ja tas iespējams. Bet ir situācijas, kad cilvēkiem iejaukties nevajadzētu. Dabā ir kā tajā dziesmā: Mēs pārtiekam viens no otra... »

 

3.lpp. Ventas ūdeņi vilina svinētājus

Pilsētas svētku laikā glābējiem nācās divas reizes vilkt ārā no Ventas peldētgribētājus.

 

4.lpp. Vide. Uz operāciju galda – stārķis

Pagājušajā nedēļā uz Kuldīgas ceļa, aptuveni kilometru no Ventspils robežas, nokrita ligzda ar visu stārķu ģimeni.

Ko darīt?

Kā rīkoties iedzīvotājiem, ja viņi redz nelaimē nokļuvušu savvaļas vai klaiņojošu mājdzīvnieku vai putnu – tas ir ievainots vai nespēj aizbēgt.

 

5.lpp. Brīvostas ziņas.

 

6.lpp. Sports. FK Ventspils beidzot apspēlē liepājniekus

Savā laukumā gūstot grūtu, bet reizē arī ļoti svarīgu uzvaru ar 1:0, FK Ventspils beidzot pārtraucis gandrīz četrus gadus ilgušo neuzvarēto spēļu sēriju Latvijas Virslīgas čempionātā pret vienu no saviem sīvākajiem sāncenšiem – Liepājas Metalurgu.

Strītbolā triumfē Tex Mex restorāns

Ar restorāna Tex Mex spēlētāju uzvaru noslēgušās Olimpiskā centra Ventspils Trīs bumbu spēļu BK Ventspils strītbola sacensības, kas arī ieviesušas būtiskas izmaiņas spēļu kopvērtējumā.

Rumbeniekam 45. vieta olimpiskajā debijā

Kā pirmais no sešiem mūsu atlētiem Londonas olimpiskajās spēlēs uz starta izgāja soļotājs Arnis Rumbenieks. Viņš 56 dalībnieku konkurencē izcīnīja 45. vietu 20 kilometru soļojumā.

 

7.lpp. Aicina piedalīties fotogrāfu nometnē

Vēl tikai šodien var pieteikties dalībai radošajā fotogrāfu un stilistu nometnē Art Camp, kas šīs nedēļas nogalē notiks Jūras vārtos.

Sapņoja fotogrāfijās

Fotokonkursa Sapnis par Ventspili uzvarētājas ir Maira Asare, Līga Gabrāne un Tīna Karpova. Skatītāju simpātijas ieguva Marta Laima Gredzena.

Apsveikums pilsētas svētkos 2012

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: