No 30. jūlija līdz pat oktobrim Ventspilī projekta „Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana” ietvaros notiks siltumtrašu rekonstrukcijas darbi.

Tos sešos objektos veiks SIA „PILSBŪVE” un SIA Ventspilī „T-VITA”, 2012. gadā nomainot vecās siltumtrases ar rūpnieciski izolētām caurulēm 930 m garumā.

Rekonstrukcijas laikā atraks vecos kanālus, demontēs balstus un esošos cauruļvadus. Pēc tam komplektēs un montēs jaunos cauruļvadus, kā arī atjaunos virskārtas segumu. Lai veiktu tik apjomīgus darbus, būs nepieciešams pārtraukt karstā ūdens piegādi gan pašā objektā, gan vietām arī pieguļošajās ēkās šādās adresēs:

 

● Sarkanmuižas dambis 7;11;13;15;17;19;21.

● Lielais prospekts 72;74.

● Lielā dzirnavu 15; 17; 19;19a un Ganību iela 14

● Talsu iela 48

● Saules iela 35;37;48;56;58, Lielais prospekts 49;51,Pētera iela 2;3;6,Ganību iela 26.

● Inženieru iela 79;81;83;85;87;89;91;93;95;97;99.

 

Par karstā ūdens atslēgšanu iedzīvotāji tiks brīdināti savlaicīgi. Plānots izvietot paziņojumus māju kāpņutelpās vai uz ārdurvīm, kā arī laikrakstā „Ventas Balss” un portālā www.ventspils.lv .

 

Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem, jo veikt siltumtrašu rekonstrukciju bez karstā ūdens atslēgšanas diemžēl nav iespējams. Lai nodrošinātu rudenī un ziemā kvalitatīvu un drošu apkuri, par remonta laiku izvēlēta vasara, kas tradicionāli ir siltumuzņēmumu plānoto remontu laiks. Vasarā tiek rekonstruētas un remontētas katlu mājas, siltumtrases un gādāts kurināmais ziemai.

 

Protams, karstā ūdens atslēgšana radīs neērtības gan ventspilniekiem, gan pilsētas viesiem, kuri mitinās daudzajos īres dzīvokļos, viesnīcās un viesu namos. Lai mazinātu remonta ietekmi uz klientu komfortu, darbi plānoti ar pēc iespējas īsāku atslēguma laiku. Tika domāts arī par to, lai tas skartu pēc iespējas mazāku cilvēku skaitu. Tiem klientiem, kuru dzīvoklī nav uzstādīti karstā ūdens patēriņa skaitītāji un par patērēto karsto ūdeni norēķins notiek pēc normām, par attiecīgo periodu tiks veikt pārrēķins.

 

Lūdzam vērst uzmanību, ka plānotie karstā ūdens atslēgšanas laiki tiks norādīti ar zināmu rezervi. Rekonstrukcijas gaitā var rasties situācijas, kad nepieciešams ilgāks laiks kādas neplānotas situācijas risināšanai, jo 1970.–tajos gados būvētie siltumtīkli dzīvojamo māju rajonā pārsnieguši savu normatīvo kalpošanas ilgumu un ir sliktā tehniskā stāvoklī, kā arī var gadīties neatbilstības ar projekta dokumentācijā norādīto. Tomēr, ja viss ritēs pēc plāna, karstā ūdens piegādi atjaunos iespējami ātrāk.

 

Visas pieciestās neērtības atsvērs ieguvums – trīs gadu laikā samazināsies avāriju risks un siltumenerģijas pārvades zudumi siltumtrasēs vēl 7,4 km garumā. Ventspils iedzīvotājiem tiks nodrošināta lielāka siltumenerģijas piegādes drošība, kas it sevišķi svarīgi ir ziemā, kad siltumenerģijas piegādes pārtraukumi nav pieļaujami. Rūpnieciski izolēto cauruļu sistēmu galvenās priekšrocības ir minimāli siltuma zudumi un ilgs kalpošanas laiks, kā arī minimāla apkalpošana to ekspluatācijā. Caurules ir apgādātas ar avārijas signalizāciju.

 

Šobrīd siltumtīklu kopējais garums Ventspils pilsētā ir 44,3 kilometri, no kuriem 79,2% ir rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm.

 

Projekta „Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana” kopējās izmaksas plānotas 2,8 milj. LVL bez PVN, tai skaitā 1,1 milj. LVL Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums, kas ir 40% no projekta attiecināmajām izmaksām.

 

Projektu plānots īstenot 3 gadu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: