Realizējot projektu „Valsts 1. šķiras autoceļa P108 – Zvaigžņu ielas posma rekonstrukcija Ventspilī” uzsākta šīs ielas posma rekonstrukcija.

Remontdarbu laikā no 26. jūlija līdz 20. septembrim būs slēgta satiksme Zvaigžņu ielas posmā no Jēkaba ielas līdz Riņķa ielai. Šo ceļa posmu remontdarbu laikā turpinās izmantot tikai sabiedriskais transports un operatīvie transportlīdzekļi, bet pārējiem satiksmes dalībniekiem jāseko pirms šī posma uzstādītajām norādēm apbraukšanai.

 

Šeit apskatāma satiksmes organizācijas shēma

 

Zvaigžņu ielas posma rekonstrukcijas laikā iecerēts 2,5 km garumā veikt ielas brauktuves seguma nomaiņu, izbūvēt apvienoto gājēju un veloceliņu, uzstādīt gājēju drošības barjeras, izbūvēt kravas transporta svēršanas laukumu, rekonstruēt autostāvvietu un sabiedriskā transporta pieturvietas. Tāpat ieplānots uzstādīt informatīvu tablo, kas ļaus autovadītājiem saņemt informāciju par braukšanas ātrumu, laikapstākļiem un ceļa seguma stāvokli.

 

Jāmin, ka līdzīgs informatīvais tablo ir uzstādīts arī Ventas labajā krastā, Kurzemes ielā. Vienlaikus izbūvēs arī ielas apgaismojumu un veiks teritorijas labiekārtošanas darbus, t.sk., apzaļumošanu.

 

Pēc visu remontdarbu pabeigšanas tiks nodrošināta komfortabla un droša satiksme visiem satiksmes dalībniekiem, informatīvais tablo mudinās autovadītājus kontrolēt braukšanas ātrumu, ielas apgaismojums samazinās satiksmes negadījumu izraisīšanas risku, bet veikto apzaļumošanas darbu rezultātā, t.sk., pateicoties sastādītiem kokiem gar ielas malām, tiks slāpēts satiksmes izraisītais troksnis.

 

Kopumā projekts visiem satiksmes dalībniekiem uzlabos transporta infrastruktūras kvalitāti, satiksmes organizāciju un satiksmes dalībnieku drošību, pieaugs pieejamība pakalpojumiem un cilvēku mobilitāte, kā arī uzlabosies pilsētvide, t.sk., netieši caur ceļu infrastruktūru veicinot tūrisma attīstību pilsētā.

 

Projekta kopējās izmaksas ir 973 796,03 latu, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 74,99% (730249,64 LVL), valsts budžeta dotācija 2,25%, (21910,41 LVL) un Ventspils pašvaldības līdzfinansējums 22,76% (221635,98 LVL). 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: