Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Briljanta pārim mīlestības jubileja

Saglabāt divu siržu savienību līdz briljanta kāzām visiem pāriem nav pa spēkam. Kopdzīves 60 gadu jubileju šodien svin Valentīna un Pāvels Kučerovi.

Nežēlīga izturēšanās pret kucēnu

Mazais kucēniņš, ko dzīvnieku patversmes Rembo darbinieki paguvuši iemīļot un kuram devuši vārdu Fricītis, savā īsajā mūžiņā jau paguvis iepazīt cilvēku nežēlību. Iespējams, tās sekas viņā būs jūtamas visu viņa dzīvi.


2.lpp. Viedoklis: „Politika Vienotības gaumē”, laikraksta “Ventas Balss”žurnāliste Dace Vašuka.
«Palielināt referenduma rosināšanai nepieciešamo parakstu skaitu līdz 150 tūkstošiem un to vākšanu apmaksāt pašiem. Samazināt deputātu skaitu pašvaldībās, veicināt cilvēku pārcelšanos no laukiem uz pilsētām. Ārvalstu banku un uzņēmumu intereses stādīt augstāk par pašmāju uzņēmēju vajadzībām. Palielināt māmiņu algas tiem vecākiem, kuru ienākumi ir lielāki, bet minimālo pabalstu neaiztikt.»


3.lpp.

Viadukta labošana izmaksās 75 tūkstošus

Ar traktora kausu sabojātā Pārventas gaisa tilta labošana izmaksās aptuveni 75 tūkstošus latu. Darbus varēs veikt tikai nākamgad.

 

4.lpp. Politika. Sprūdžs reformē pašvaldības

Vasaras laikā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sola izstrādāt grozījumus likumā Par pašvaldībām. Edmunds Sprūdžs aizvien nav atmetis ideju par pašvaldības deputātu skaita samazināšanu un aizliegumu tiem ieņemt amatus pašvaldības iestādēs. Ministrs plāno arī kārtējo administratīvi teritoriālo reformu, kritizējot pašreizējo teritoriālo sadalījumu.

Vēl dziļākā bedrē

Pēc tam, kad Valsts prezidents Andris Bērziņš Saeimai atpakaļ atsvieda grozījumus likumā Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu, Juridiskā komisija lēmusi apgrūtināt referenduma rosināšanu ne tikai pēc 2015. gada, bet arī pārejas posmā. Jau pirmajā kārtā tautai nāksies savākt nevis 10 tūkstošus, bet gan 50 tūkstošus parakstu.

5.lpp. Intervija. Uzvirmo sidraba enerģija...

Pie viena no garajiem tirgus galdiem atklātajā tirdzniecības paviljonā, kurā pārdod tepat Ventspils novadā saražotu produkciju, vienmēr redzams kāds pircējs. Piedāvājumā ir visdažādākie dārzeņi, taču no citiem tas atšķiras ar garšaugu buntītēm, – tas ir ILZES ĒDOLES lolojums. Ilze atzīst, ka tā ir viņas sirdslieta.

6.lpp. Sports. Olimpieša portrets: Ozoliņa-Kovala

Londonas olimpiskās spēles vairs nav aiz kalniem, tāpēc Ventas Balss tikās ar visiem sešiem mūsu olimpiešiem, lai noskaidrotu, cik gatavi viņi ir pasaules lielākajām un svarīgajām sporta spēlēm, kā arī apskatītu viņu izredzes tajās. Pirmā olimpiete – šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala.

Cīņa par Latvijas trijnieku

Latvijas pludmales futbola čempionātā vēl atlikušas tikai pēdējā etapa spēles, pirms kurām ceturtajā vietā atrodas mūsu Hondas futbolisti, kuri vēl saglabā itin labas iespējas pacīnīties ne tikai par labāko trijnieku, bet pat par čempionu titulu.

Spēka pietika vienam puslaikam

Pēc spēles pirmā puslaika rezultātu tablo vēstīja cerīgu neizšķirtu 0:0, tomēr mača noslēgumā FK Ventspils futbolisti UEFA Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē pret Norvēģijas čempioni Molde piedzīvoja pamatīgu zaudējumu ar 0:3.


7.lpp. Vide. Viss par liepām

Jūlija koks ir liepa. Ar savu ziedēšanu tā iezīmē vasaras viduci – liepu smaržā izsmaržo vasara, saldi un smeldzīgi.

Pa govju taku

Pie spoguļa

Autors Jānis Mitrēvics

Atrodas pie prāmju termināļa.

Koncepcija

Cilvēciskas sava skaistuma novērtēšanas tiesības tiek nodotas arī govij, piešķirot tai pašapziņu un pārliecību par savu svarīgumu un nozīmību pasaules elementu kontekstā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: