Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Spoku pilsēta pazudīs

Ventspils novada dome šovasar nolēmusi nojaukt pussagruvušo padomju mantojumu – militāro pilsētiņu Zvaigznīte. Lai arī bīstama apmeklētājiem, tā aizvien uz Ances mežiem vilina gan tūristus, gan ekstrēmu sajūtu un romantikas cienītājus, gan metāllūžņu un būvgružu zagļus.

Meklējiet viens otru, lai kas notiktu...

Dzīvi nav vienkārši nodzīvot, tās ceļā mēdz būt satikšanās un šķiršanās, prieki un bēdas. Kādreiz tik lielās valsts iedzīvotājus citu no cita šķīra robežas un vīzas. Dažādu iemeslu dēļ dažādās robežu pusēs palika tēvi un dēli, vīri un sievas. Tomēr, kamēr cilvēks ir dzīvs, viņš nezaudē cerību atrast un satikt tos, ar kuriem liktenis šķīris.


2.lpp.Viedoklis: „Iedvesmotāji”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Viena cilvēka aktīva darbošanās var radīt vētrai līdzīgu efektu, ja apkārt ir citi tik pat darbīgi un čakli ļaudis. Galvenais, lai darbībai būtu pozitīvs mērķis. Ugālē tāds acīmredzami ir radies un pateicoties radošiem un darboties gribošiem ļaudīm Ugālē taps estrāde, vietā, kur kādreiz tāda jau ir bijusi.»

3.lpp.

Nedienas ar ekskavatoriem turpinās

Katlumājas rekonstrukcijas laikā Brīvības ielā mālainajā zemē pamatīgi iestiga ekskavators, kura atsvabināšanas akcija risinājās gandrīz 12 stundas.

Grūti sirds un plaušu slimniekiem

Pagājušās nedēļa nogalē arī Ventspilniekus pārsteidza ilgi gaidītā, bet pēkšņi atnākusī vasara. Karstuma vilnis, kas termometra stabiņam lika pacelties pat līdz 30 grādu atzīmei, visgrūtāk pārciešams sirds un plaušu slimniekiem.

Saules ielā šaudās

Sestdien vēlā vakara stundā Ventspils iedzīvotājus pārsteidza un satrauca vairāki šāviena trokšņi. Policijā skaidro, ka šāvieni patiešām bijuši, taču tie raidīti gaisā un cietušo nav.


4.lpp.

Baltkrievus šeit mīl un ciena

Aizvadītajā nedēļas nogalē Pārventa dzīvoja Baltkrievu kultūras festivāla No Līgo Līdz Kupalai noskaņā. Baltkrievu dziesmas un baltkrievu valoda brīvdienās skanēja arī pilsētas kreisajā krastā.

Jūra slīkst plastmasā

Arī ventspilnieki pievienojušies ekspedīcijai Mana jūra, kas 28. jūnijā sākās Nidā, bet 28. jūlijā noslēgsies Ainažos. Gājiena dalībnieki ne tikai bauda dabu, bet arī pēta, cik daudz atkritumu ir pludmalē.

5.lpp. Novadā. Dejojot vērtē kolēģu darbu

Vasarā lauku muzikanti ir gana pieprasīti – notiek zaļumballes, tiek svinētas kāzas. Savi plāni ir arī Jūrkalnes muzikantiem – grupai A.M.A. (tulkojumā – Ainars, Māris Artis). Līdz šim viņiem ir skatuves pieredze Alsungā, Ziemupē, Pāvilostā, Užavā un vēl daudzviet tuvākajā apkārtnē, taču visvairāk viņus var dzirdēt Jūrkalnē.

Pašu spēkiem atjauno estrādi

Ugālē nu atkal var notikt īstas lauku zaļumballes – vietējie iedzīvotāji, neviena nemudināti, ar saviem spēkiem un pašu finansēm atjaunojuši estrādi.

6.lpp. Sports. Reportāža no Latvijas III vasaras olimpiādes.


7.lpp. Intervija. Ekstrēmisti ir vajadzīgi – lai sapurinātu

Vides lietas 4. vidusskolas ķīmijas skolotāju un ekoskolas koordinatori INGUNU BĒRZNIECI pavada visu mūžu. Jaunības ekstrēmisms, kas iederējās Vides kluba darbībā pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās, pāraudzis viedā izpratnē par lietu kārtību šodien. Dabas aizsardzība un saudzēšana ir jāiemāca jaunajiem: lai tā kļūtu par pārliecību, nepietiek ar zināšanu vien – ir jādara. Tāpēc Ingunas skola šobrīd nes ekoskolas vārdu un vistuvākajā nākotnē cer pacelt Zaļo karogu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: