Saistībā ar Ventas tilta rekonstrukcijas laikā pārrauto optisko kabeli, Lattelecom iesniedzis pretenziju būvuzņēmējam Latvijas tilti, taču pieprasīto zaudējumu summu pagaidām neatklāj.

Lattelecom Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Līga Bite skaidro, ka šobrīd ir apzināts aptuvenais kaitējuma apmērs un iesniegta pretenzija AS Latvijas tilti par zaudējumu segšanu. Tā kā pilnībā visi zaudējumi vēl nav aprēķināti, jo trūkstot dīkstāves kompensāciju pieprasījuma summas, tad precīzi zaudējumu skaitļi pagaidām netiek nosaukti.

Būvuzņēmēja pārstāvis, kurš sevi nevēlējās nosaukt, apstiprināja, ka Lattelecom pretenzija ir saņemta, taču pagaidām tā vēl nav atzīta, jo turpinās notikuma izmeklēšana. Ir fakts, ka kabelis ir pārrauts saistībā ar būvdarbiem, bet par pārējo skaidrības vēl neesot, jo šajā lietā figurē daudz personu – būvdarbu pasūtītājs, būvdarbu izpildītājs, apakšuzņēmēji un citi iesaistītie. Pārstāvis apliecināja, ka būvdarbu veicēja atbildība ir apdrošināta, tādēļ šajā lietā ir vēl arī apdrošinātāju intereses.

Lattelecom pretenzija pamatota ar to, ka Latvijas tilti veicot tilta rekonstrukcijas darbus, neievēroja noteiktos ierobežojumus elektronisko sakaru aizsargjoslās, kas atbilstoši Aizsargjoslu likumam ir 100 metri no kabeļa līnijas uz katru pusi. Likums paredz, ka aizsargjoslās aizliegts ierīkot peldošo celtņu piestātnes, veikt gultnes padziļināšanas darbus, izmest enkurus, braukt ar nolaistiem enkuriem un veikt jebkādas citas darbības, kas var izraisīt sakaru iekārtu bojājumus. Iepriekš minēto darbību veikšana ir pieļaujama tikai ar elektronisko sakaru tīkla valdītāja atļauju, nodrošinot, ka šādu darbību veikšana notiek viņa uzraudzībā. Šajā gadījumā tas netika izdarīts, uzsver Bite.

Jau rakstījām, ka kabelis tika pārrauts 8.jūlijā, kad bez telefona un interneta sakariem uz 10 stundām palika aptuveni 3400 klienti. Tika paralizēts daudzu uzņēmumu darbs, tai skaitā banku, pasta nodaļu, daļēji arī veikalu, degvielas uzpildes staciju un citu iestāžu darbs, kur nepieciešams interneta pieslēgums vai norēķināšanās ar kartēm. Nestrādāja arī bankomāti un bija traucēti mobilo telefonu sakari.

Pēc tilta rekonstrukcijas pabeigšanas kabeļa pārraušana vairs nebūs iespējama, jo tas būs iekļauts tilta konstrukcijās, bet nelielajos posmos upes gultnē, kabelis tiks ievietots speciālā metāla caurulē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: