Maizes ražotājs AS "Ventspils maiznieks" 6.augustā Ventspils tiesā iesniedzis maksātnespējas pieteikumu.

Ventspils tiesā apstiprināja, ka "Ventspils maiznieka" maksātnespējas pieteikumu tiesa ir pieņēmusi. Datums, kad tiesā plānots skatīt uzņēmuma maksātnespējas lietu, vēl nav zināms.

Iemeslus, kāpēc uzņēmums šādi nolēmis rīkoties, dažos vārdos neesot iespējams izstāstīt, bet kā galvenos iemeslus var minēt lielo nodokļu parādu valstij un konkurenci tirgū, ko "Ventspils maizniekam" ir grūtības izturēt, pastāstīja Ķuda.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka maksātnespējas procesam ir vairāki iespējamie scenāriji, bet atturējās prognozēt, kurš no tiem varētu realizēties. Teorētiski pastāv iespēja, ka pēc maksātnespējas pasludināšanas varētu lemt par uzņēmuma sanāciju - šāds scenārijs tika realizēts citā Ventspils uzņēmumā - Ventspils zivju konservu kombinātā -, kas, neskatoties uz maksātnespējas procesu, turpināja ražošanu. Ķuda gan norādīja, ka "Ventspils maiznieka" situācija ir pavisam atšķirīga, jo maizes cepšanai ir pavisam cita specifika nekā zivju konservu ražošanai - "Ventspils maiznieks" gatavo produkciju nevar ilgstoši uzglabāt. "Atgriezties maizes tirgū ir ļoti grūti," pastāstīja Ķuda.

Pašlaik "Ventspils maiznieks" nestrādā, lielākā daļa no 100 uzņēmuma darbiniekiem izmanto bezalgas atvaļinājumus un ir saņēmuši brīdinājumus par atlaišanu.

Jau ziņots, ka jūlija sākumā ražošanu apturēja Ventspils uzņēmums AS "Ventspils maiznieks". Tiešais iemesls, kāpēc uzņēmumā apturēja maizes cepšanu, bija tas, ka nodokļu parāda dēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) bloķēja "Ventspils maiznieka" kontu bankā un uzņēmumam nebija līdzekļu, lai turpinātu ražošanu, aģentūru LETA informēja Ķuda.

VID publiski pieejamo datubāzē, kur atrodami tie uzņēmumi, kuru aktuālo parādu valsts budžetā kopsummas uz 2010.gada 1.jūliju pārsniedz 300 000 latu, "Ventspils mazinieks" nav atrodams. Kā skaidroja VID Komunikāciju nodaļā, ziņas par nodokļu parādiem zem 300 000 latu nav izpaužamas - to tiesīgas darīt vienīgi pašu uzņēmumu amatpersonas.

AS "Ventspils maiznieks" pamatkapitāls ir 305 000 latu. 85% uzņēmuma akciju pieder SIA "K un Co", 10% akciju - sabiedrības darbiniekiem, bet 5% - Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai. 2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 1,64 miljoni latu, un 2008.gadā "Ventspils maiznieks" strādājis ar 61 700 latu zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 1991.gada 10.oktobrī.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: