Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne” turpina īstenot Eiropas Sociālā fonda atbalstītu projektu „Sociālo pakalpojumu sniedzēju kapacitātes celšana – ieguldījums sabiedrības vajadzībām veidotas sociālās politikas ieviešanā”.

28. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 Galvenajā bibliotēkā notiks 3. cikla 1. seminārs „Attīstošā dialoga filozofija un pamatprincipi”.

Pasaule ir brīnumaina. Darbs, kuru darām, pārsvarā sagādā mums gandarījumu. Ik brīdi vērojot dabu, cilvēkus, dzīvniekus vai vienkāršu koka deju ar vēju, spējam gūt prieku. Mums patīk būt kopā ar cilvēkiem. Un tomēr ne visiem mums izdodas tā justies ikdienā. Dažkārt mēs daudz laika veltām, lai uzlabotu/izveidotu attiecības, lai saprastu sevi, pieņemtu otru, lai tiktu galā ar dažādām situācijām. Tas viss mūs nereti dara nebrīvus, liedz „izplest spārnus”, iegrožo. Kas mums liek izmainīt sevi tik ļoti, lai piedomātu, kā un kāpēc šai pasaulei „pieslēgties”?

Dialogs - tā ir mijiedarbība, kas palīdz risināt vai novērst problēmu, konfliktu vai citas attīstības grūtības dažādos līmeņos – iekšējās, savstarpējās vai grupu grūtības.

Attīstošais dialogs norisinās vienlaicīgi divos līmeņos: vārdu līmenī un attiecību līmenī.

Attiecību valoda ir tā, kas padara dialogu attīstošu caur interesi, ticību, mīlestību, pateicību, samierināšanos un cieņu pret sevi un otru. Tas līdzinās demokrātiskām vērtībām, pēc kurām ikdienā tiecamies, kas palīdz mums justies drošībā un mierā.

Šajā semināru ciklā „Dialoga metode interešu aizstāvībā”, dalībnieki iepazīsies ar attīstošā dialoga pamatprincipiem, pozitīvo resursu atjaunošanas un konfliktu risināšanas metodēm.

Visa semināru cikla laikā radīsim atbildes uz daudziem jautājumiem kā, piemēram:

  • Kā neizdegt daudzu pienākumu rūpēs
  • Kā parūpēties par sevi, nekļūstot par egoistu un izstumto
  • kā spēt ieraudzīt gandarījumu un prieku par sevi un dzīvi ilgstoši
  • kā sajust brīvību no emocijām, situācijām, no tā, ko nevēlos
  • kā iemācīties runāt „vienā valodā”
  • kā neuzķerties uz manipulācijām
  • kā veselīgi atbrīvot sakrāto spriedzi
  • kā uzstādīt noteikumus, nekļūstot par žandarmu

Semināru vadīs Kristīne Maka.

Ikdienā K. Maka nodarbojas ar psiholoģisko konsultēšanu, vada seminārus, lekcijas. Ir liela pieredze darbā ar dažādām atbalsta un izaugsmes grupām. Ar attīstošo dialogu „dzīvo kopā” jau padsmit gadus, un jāsaka, ka jau no paša sākuma, viss iemācītais ir izmēģināts dzīvē un joprojām tiek pielietots. Pateicoties šīm prasmēm ir tikts pāri daudzām dzīves grūtībām, kā arī piedzīvoti neskaitāmi gandarījuma mirkļi. Ir patiess prieks bijis redzēt, kā arī citi cilvēki kļūst brīvāki un radošāki savās dzīvēs – attiecībās ar sevi, ar darbu, ar citiem. Viņi ir spējuši ieraudzīt sevī to brīnišķo „taurenīti”, kas mīt viņos un mīl, un grib baudīt šo dzīvi ar prieku.

Sociālā pakalpojuma sniedzējiem pieteikties dalībai seminārā rakstot uz e-pastu ventnvoac2@inbox.lv vai zvanot pa telefonu 28249671.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: