Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas risinās Somijas galvaspilsētā Helsinkos, finālsacensībās tāllēkšanā nav izdevies iekļūt māsām Laumai un Mārai Grīvām.

Lauma un Māra Grīvas startēja vienā kvalifikācijas grupā, bet, lai iekļūtu fināla, bija nepieciešams aizlēkt 6,65 metrus tālu vai iekļūt 12 labāko skaitu abu grupu vērtējumā. Māra sāka ar 5.90 m tālu lēcienu, bet Laumai pirmais lēciens netika ieskaitīts. Otrajā piegājienā labāk veicās abām – Māra lēca precīzi 6 metrus tālu, bet Laumas rezultāts 6,37 metri, kas tajā brīdī ļāva ieņemt devīto vietu kopvērtējumā.

 

Diemžēl pēdējā mēģinājumā uzlabot rezultātus neizdevās nedz vienai, nedz otrai, toties to iespēja sāncenses. Kad savam pēdējam lēcienam gatavojās Lauma, bija skaidrs, ka nepieciešams tālāks lidojums, taču nesanāca, un galu galā izrādījās, ka no fināla ventspilnieci šķīruši vien divi centimetri. Lauma kopvērtējumā ierindojās 13. vietā – pirmā aiz svītras...

 

Mārai debijas reizē Eiropas čempionātā 27 vietā, bet finālam kvalificējās pašreizējā Eiropas čempione Ineta Radeviča, tiesa arī ar ne pārāk iespaidīgu rezultātu – 6,44 metri.

 

Šodien kvalifikācijas mačus aizvadīs arī šķēpmetēji – Madara Palameika cīņu par finālu sāks plkst. 13.45, bet Sinta Ozoliņa-Kovale, Līna Mūze plkst. 15.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: