Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Solās būt labs ogu gads

Tirgū parādījušās pirmās mūspusē lasītās gailenes. Sārtojas arī meža zemenītes. Meža pazinēja Zelma spriež, ka šogad būšot labs ogu gads.

Viesu nams ar jūras dvēseli un vēsturi

Pašā Ostgala sirdī, Kapteiņu ielā, uz Ventspili atbraukušos tūristus no dažādiem pasaules nostūriem sagaida īsts kapteinis kapteiņa cepurē.

2.lpp. Viedoklis: „Stāstu māksla”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Vienas no manām spilgtākajām ceļojumu atmiņām palikušas no Portugāles, īpaši no leģendām apvītās karaļu pilsētas Sintras. Izvēlējāmies nakšņot nevis glamūrīgā viesnīcā, bet izbaudīt Sintras īpašo garšu senā muižiņā, ko angļi, kuri savulaik sākuši jūrasbraucēju un tirgotāju dzīvi pie Atlantijas okeāna krastiem Sintrā, apdzīvo jau vairākus gadu simtus.»

3.lpp.

Tārgalē pieķēdē nepaklausīgu padēlu

Tārgales pagastā kāds patēvs pieķēdējis pie zāles pļāvēja savu nepaklausīgo padēlu. Lietu izskata policija.

Nežēlība Dzintaru ielā

Pa kādas daudzdzīvokļu mājas augšējā stāva logu izmeta kaķēnu. Tas, nokritis uz braucamās daļas pagalmā, kā par brīnumu izdzīvoja.

Izsolīts novada domes transports

Veiksmīgi noslēgusies novada domes pirmoreiz rīkotā transporta līdzekļu mutiskā izsole, kurā pārdotas septiņas no izsolē pieteiktajām astoņām transporta vienībām. 

4.lpp.

Pāri iemācās runāt par jūtām  

«Tikšanās randiņa gaisotnē bija laba iespēja veltīt laiku savai otrai pusītei, jo mājās ir tā – viens pļauj zāli, otrs gatavo pusdienas, nav laika apsēsties un parunāt,» secina Egons Sproģis.

Ūdeka informē. ŪDEKA meklē jaunus risinājumus

Pašvaldības SIA ŪDEKA ir sākusi vērienīgu darbu, lai ar mūsdienīgākajām metodēm veiktu nosēdušos aku līmeņošanu un nostiprināšanu uz ielas braucamās daļas.

 

5.lpp. Darbs un nauda. Ada ekskluzīvus izstrādājumus

Izmirstošās adītāju profesijas pārstāvju mūsu pilsētā vairs nav tik daudz. Kāds vēl ada mājās, izmantojot mūsdienu Japāņu adāmmašīnās. Savukārt adīšanas darbnīca pilsētā palikusi tikai viena – Tirgus ielā.

Trīs jautājumi uzņēmējam

Šuvēju profesija nepazudīs nekad

Irina Ovčiņņikova, SIA Leras valdes locekle

6.lpp. Sports. Mūsējās gatavas Eiropas iekarošanai

No šodienas līdz 1. jūlijam Somijā, Helsinku olimpiskajā stadionā, notiks Eiropas čempionāts vieglatlētikā, kurā piedalīsies arī četras mūsu sportistes – šķēpmetējas Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala, kā arī tāllēcējas – māsas Lauma un Māra Grīvas.

Eiropas desmitnieks

Mūsu smaiļotāja Digna Tuča izcīnījusi desmito vietu Horvātijā, Zagrebā, notikušajā Eiropas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā.

7.lpp. Intervija. Kad 7 metru atzīme pārvarēta

Talantīgais Ventspils sporta skolas Spars vieglatlēts, 2. vidusskolas skolnieks Dmitrijs Tisjackis šogad pabeidzis 10. klasi. 17 gadu vecumā Dmitrijs jau paguvis tikt pie iespaidīgas medaļu kolekcijas, Latvijas čempionātu, starptautisko sacensību Baltijas rudens zeltu un Baltijas čempionāta sudrabu ieskaitot.

8.lpp. Ventspilnieku receptes

Ventspils Reģionālās vides pārvaldes direktores INGUNAS PĻAVIŅAS

VECĀSMĀTES ĀBOLKŪKA (Grossmutters Schlupfkuchen) vai RABARBERU KŪKA

Iz pagājības.

Šajā laikā pirms...

...85 gadiem

1927. gads. Nežēlīga pārzine. Kāda sieviete, aiziedama darbā, atdeva savus divus zēnus pilsētas bērnu patversmē. Pagājušajā nedēļā kādu dienu tas mazākais zēns, kuram apmēram 5 gadi, atstāts patversmē bez uzraudzības, pazaudējis savu cepuri, par ko patversmes pārzine M. zēnu tik nežēlīgi pērusi, ka tas pārradās vakarā mājās ar asiņainās svītrās sakapātu muguru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: