Pilsētas svētki pagājuši raibi. Daudz darba bijis mediķiem, taču smagu nelaimes gadījumu mūspusē nav notikuši.

Ventspils slimnīcas uzņemšanas nodaļas virsmāsa Inese Ozola stāsta, ka trīs svētku dienās traumpunktā vērsušies tikpat liels cilvēku skaits, cik parasti nedēļas laikā. Pārsvarā, gan pieaugušajiem, gan bērniem bijušas dažādas sadzīves traumas – sagrieztas kājas, rokas un pirksti.

Daudzi traumas guvuši krītot. Piemēram, gadu vecs bērniņš nelielu galvas sasitumu guvis nokrītot no galda. Bet kāda 40 gadus veca sieviete naktī uz svētdienu izkritusi pa otrā stāva balkonu un ievietota traumu nodaļā, vairāki cilvēki alkohola reibumā krituši pa trepēm, visvairāk naktī uz svētdienu. Tāpat gan pieaugušie, gan bērni krituši ar velosipēdu, tostarp kāds bērns traumas guvis skeitparkā. Bijuši arī pāris kautiņi. Viens piekautais traumas guvis svētdien pa dienu, bet kādā ģimenē vīrietis iesitis pa galvu savai sievai.

Arī lielais karstums nav palicis bez sekām. Slimnīcā vērsušies pacienti ar augstu temperatūru, reiboni, sliktu dūšu, augstu asinsspiedienu, kakla aizsmakumu, vājumu un tamlīdzīgiem simptomiem. Daudzus nomocījusi arī caureja jeb rota vīruss bojātas pārtikas dēļ. Siltajā laikā savairojušies kukaiņi, kuru negantie dzēlieni rada tūskas un alerģiskas reakcijas. Pacienti vērsušies gan ar lapseņu, gan citu kukaiņu kodumiem, bet vienam pacientam galvā iedzēlis irsis un viņš ievietots nodaļā.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils brigādes komandiera pienākumu izpildītājs Juris Kopštāls pastāstīja, ka vienīgais svētku laikā notikušais incidents bija sestdien, kad uz Lielā laukuma uzkritis nolūzis zars. Glābējiem nācās to nozāģēt. Nolauztā zara dēļ tika sabojātas divas tirdzniecības vietu nojumes un automašīna Ford Transit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: