Divarpus gadus ilgušā projektā „Izglītības iestāžu informatizācija Ventspils pilsētā” deviņas Ventspils pilsētas izglītības iestādes ir aprīkotas ar 83 stacionārajiem un 11 portatīvajiem datoriem, kā arī ar 5 multimediju tehnikas komplektiem, iekļaujot 5 interaktīvās tāfeles, 5 projektorus un 5 digitālās datu kameras.

Šīs skolas ir: Ventspils 1.ģimnāzija, Ventspils 2. un 4. vidusskola, 5. un 6. vidusskola, Ventspils 1. un 2. pamatskola, Ventspils Centra sākumskola un Vakara vidusskola.

Jāmin, ka, lai projekta ietvaros nodrošinātu stacionāro, portatīvo datoru un multimediju tehnikas komplekta iegādi, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, veica centralizēto iepirkumu institūcijas funkcijas. Veiktā iepirkuma rezultātā ar SIA „Lattelecom” 2011. gada 13. septembrī tika noslēgta vispārīgā vienošanās par attiecīgā informācijas tehnoloģiju aprīkojuma piegādi izglītības iestādēm, un š.g. jūnija sākumā Ventspils skolas saņēma pēdējās informācijas tehnoloģiju aprīkojuma piegādes.

Ar stacionāro datoru piegādi, Ventspils pilsētas izglītības iestādēm noslēdzas Eiropas Reģionālās attīstības fona finansētā projekta aktivitāšu īstenošana. Atgādinām, ka jau aprīlī SIA "Lattelecom" veica multimediju tehnikas un portatīvo datoru piegādi Ventspils Centra sākumskolai, Ventspils 1. un 2. pamatskolai, Ventspils vakara vidusskolai un Ventspils 5.vidusskolai.

Vienlaikus Projekta ietvaros SIA "Kurzemes datorcentrs" ir veicis lokālo datortīklu attīstību astoņās Ventspils pilsētas izglītības iestādēs – Ventspils 1. ģimnāzijā, Ventspils 2., 4., 5. un 6. vidusskolā, Ventspils 1. un 2. pamatskolā, kā arī Ventspils Centra sākumskolā. Darbu rezultātā skolās ir uzstādīti bezvadu interneta piekļuves punkti, kā arī citas saistītās ierīces, tādejādi sekmējot informācijas un komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūras attīstību pašvaldības iestādēs, to plašāku un efektīvāku izmantošanu izglītības procesā.

Kopējās projekta izmaksas veido 100% Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 90 378,29 LVL apmērā.

Projekta īstenošanas laiks: 2010. gada 1. janvāris - 2012. gada 30. jūnijs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: