3. jūlijā teātra namā „Jūras vārti” plkst. 18.00 tiks atklāta tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes izstāde "Ziedēšana II".

Pirms diviem gadiem teātra nama lielajā izstāžu telpā jau bija skatāma mākslinieces monumentālo gobelēnu izstāde. Šajā reizē Iveta Vecenāne iepriecinās ventspilniekus ar gleznojumiem uz zīda, tekstildizaina rotām un cer pārsteigt izstādes apmeklētājus ar kādu jaunu autortehniku. Darbi atspoguļos mākslinieces iemīļotu tēmu - ziedēšana.

Kopš izstādes Ventspilī Ivetai Vecenānei bija aktīva izstāžu darbība. Vairākas personālizstādes Pēterburgā, Briselē, Baltijas valstu tekstilmākslas izstādē Klaipēdā, kā arī Austrālijas latviešu 53. Kultūras dienu mākslas izstādē Melnburnā, Latvijas tekstilmākslas izstādēs  Baltkrievijā un Turcijā.

Gobelēns "Trauks" iekļauts Eiropas tekstilmākslas izstādē ARTAPESTRY 3. Šī izstāde divus gados ceļos pa Eiropas muzejiem www.tapestry.dk. Šovasar māksliniece gatavojas savai otrai personālizstādei HENTUA VOIMAA Somijā, Espo Kultūras centrā.

Gleznojumos uz zīda atklājas Ivetas Vecenānes krāšņais kolorīts. Tekstildizaina rotas veido mākslas sasaisti ar ikdienu. Ļauj ikdienai rotāties, uzziedēt!

Šogad iznākusi Ivetas Vecenānes klausāmgrāmata bērniem "Vectētiņs Antontiņš un mēs". Ar grāmatu Iveta ir viesojusies Ventspils bibliotēkas organizētajos pasākumos un mīļu paspārni radošam darbam multimāksliniecei ir devusi Ventspils Rakstnieku māja.

Par mākslinieci vairāk uzzini šeit.

Ieeja bez maksas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: