Šodien topošās SIA "EuroLCDs" trīsdimensiju jeb 3D attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcas pamatos tika iebetonēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Apskati foto šeit!

Rūpnīcu būvē SIA "Skonto Būve" pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma. Topošā ražotne Ventspilī būs lielākā šāda tipa rūpnīca Eiropā.

Ventspils brīvostas pārvalde ar "EuroLCDs", kas ir viens no Ventspils Biznesa inkubatora uzņēmumiem, noslēgusi līgumus par ēkas un zemes nomu. "EuroLCDs" ražošanas vajadzībām iznomāts 1,47 hektārus liels zemes gabals Ventspils brīvostas teritorijā Kaiju ielā 9, uz kura tiek būvēta 4300 kvadrātmetrus liela ražošanas ēka. Ēkas nomas līgums tostarp paredz, ka ražošanas ēku būvē pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, bet uzņēmums to pēc tam no brīvostas pārvaldes nomā. Viena no īpašajām ēkas vērtībām būs "tīrā telpa" 1800 kvadrātmetru platībā.

Jaunajā rūpnīcā taps aktīvo 3D polarizācijas modulatoru produkti. Tiks ražotas brilles 3D attēlu aplūkošanai, kā arī speciālie briļļu stikli, kuri aptumšojas atkarībā no gaismas spilgtuma. Vēl uzņēmumā ražos unikālus otrās paaudzes volumetriskus 3D telpisku attēlu veidošanas displejus. Viens no lielākajiem rūpnīcas biznesa segmentiem būs metināšanas masku stikli, kas automātiski aptumšojas spilgtas gaismas ietekmē.

Tāpat taps ceļa zīmju un informācijas displeju produkti, kas izmanto "EASL Polydisplay" tehnoloģiju.

Ventspils brīvostas neizmantotajās teritorijās jau daudzus gadus tiek aktīvi piesaistīti jauni ražošanas uzņēmumi. Salīdzinājumā ar 2002. gadu Ventspilī ir desmitkāršojusies rūpnieciskās produkcijas izlaide, bet eksports apstrādes rūpniecībā ir divdesmitkāršojies. Jaunajā rūpnīcā "EuroLCDs" plāno 50 darbavietas, bet vēl papildus ap 50 darbiniekus varētu nodarbināt izplatīšanas un administratīvajā procesā.

Ventspils brīvostas pārvaldes izsludinātajā konkursā par kredītlīdzekļu piesaisti ražošanas ēkas būvniecībai uzvarēja "Pohjola Bank plc", kas projekta realizācijai piešķirs kredītu 4,5 miljonu eiro (3,2 miljonu latu) apmērā.

Atklātajā konkursā par ražošanas ēkas būvniecību uzvarēja "Skonto Būve", kuras piedāvātā līgumcena ir gandrīz 3,4 miljoni latu. Lielākos būvniecības darbus plānots pabeigt 2012. gada rudenī, tad sāksies iekārtu uzstādīšana un pēc tam jau ražošanas process.

Kapsulas iebetonēšanas pasākumā piedalījās Ventspils pilsētas domes un brīvostas pārvaldes vadība, SIA "Skonto Būve" un SIA "EuroLCDs" pārstāvji. Svinīgais kapsulas iebetonēšanas pasākums notika šodien plkst. 13 Ventspilī, Kaiju ielā 9, blakus Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ēkai.

LETA



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: