Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Izgaršo un izsmaržo vasaru

Darba dienās tirgus laukumā dzīve rit mierīgi, pat gausi. Pircējiem laiks ilgāk aplūkot, kurš puķu stāds kuplāk salapojis, bet kārdinošo zemeņu meklējumos izstaigāt visu tirgotāju rindu, vispirms ar acīm izvērtējot smaržojošo un vitamīniem bagāto gardumu.

Notiesā neklātienē

Ventspils tiesa kļuvusi modernāka – vakar tajā skatīta pirmā lieta, kurā apsūdzētais no Olaines cietuma piedalījās ar videokonferences palīdzību.

2.lpp. Viedoklis: „Tā viš i”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Manā paziņu lokā ir ļoti daudzi, kuriem ventiņu mēlē izteikti vārdi, austa sega ar latvju rakstiem, māla krūze, tautas tērps liekas nepieņemami arhaiski. Arī latviešu tautas dziesmas, dejas un viss, kas saistās ar folkloru domāts tikai vecmāmiņām.»

3.lpp.

Tiesvedība Anniņas lietā apturēta

Kurzemes apgabaltiesā apelācijas kārtībā no jauna skatītajā krimināllietā, kurā saistībā ar divgadīgās Annas Magnovskas nāvi apsūdzēti Ventspils slimnīcas  mediķi – ārsts Dzintars Marnauza un medicīnas māsa Natālija Nastaščuka –  tiesvedība apturēta uz vairākiem mēnešiem.

Dieva mīlēti, izturējām

Šodien Margita Kārkliņa aizdegs sveci, lai, tāpat kā katru gadu, pieminētu tos savus mīļos, kas palika tālajā Sibīrijā. Inteliģentā, strādīgā un turīgā Kārkliņu dzimta toreiz, 1941. gada 14. jūnijā, tika iznīcināta. Vēlāk no izsūtījuma neatgriezās septiņi tās locekļi.

4.lpp.

Sestdien būs Ventiņu diena

Amatu mājā 16. jūnijā būs neierasti svētki – Ventiņu diena. Pēcpusdienā tā turpināsies Pārventas bibliotēkā.

5.lpp. Darbs un nauda. Kompensē darbaroku trūkumu

Algotos pagaidu sabiedriskos darbus uzsākusi otra bezdarbnieku grupa, aizstājot iepriekšējos bezdarbniekus, kas jau nostrādājuši savus paredzētos četrus mēnešus. Lielākai daļai bezdarbnieku tā ir vienīgā iespēja nopelnīt, bet citiem laimīgajiem – arī iespēja atrast patstāvīgu darbu.

Trešā jaunība namam ar verandām

Viena no Ventspils labiekārtotajām vietām, kādu mūsu pilsētā kļūst arvien vairāk, atguvusi mīlīgos pagājušā gadsimta 20.–30. gadu vasarnīcu rajona vaibstus. Riņķa iela savu vēsturisko akcentu ieguvusi, pateicoties atjaunotajai divstāvu ēkai ar verandām.

Trīs jautājumi uzņēmējam

«Biznesam ir vajadzīgas investīcijas», Māris Sakne, viesu nama Saknes īpašnieks.

6.lpp. Sports. Bergmanis/Briedis – trešie Madonā

Madonā risinājās Latvijas rallija čempionāta ceturtais posms, kas reizē bija arī Igaunijas rallija posms. Tajā veiksmīgi startēja arī ventspilnieku Edija Bergmaņa un Ulda Brieža ekipāža, kas izcīnīja trešo vietu rallijsprinta ieskaitē.

Pirmajā posmā uzvar jelgavnieki
Olimpiskā centra Ventspils Basketbola halles stāvlaukumā notika pirmais šīs vasaras Ghetto Basket Ventspils posms, kurā uzvaras laurus plūca viena no Latvijas labākajām komandām – Armet no Jelgavas.

Airētāji dosies uz Eiropas čempionātu

Limbažos notika Latvijas Republikas junioru un U23 čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, kas reizē bija arī Latvijas izlases dalībnieku atlase startam Eiropas čempionātā, kam no mūsējiem kvalificējās pieci airētāji.

7.lpp. Dzīvesziņa. Trejdeviņu zāļu vainags

Līga Reitere, zāļu sieva

– Ja dabā viss ir skaists, arī cilvēka dvēselē atspoguļojas skaistums, katrs cenšas būt labāks un skaistāks. Vasarā varam greznoties ar ziediem un tērpiem, ļaujot vējam paskriet zem brunčiem.

Es un melodijas

Rebeka Arhipova (Orff mūzikas studija)

Domājot par šo tēmu, vispirms prātā nāk antropoloģijas pasniedzējs Mārtiņš Boiko un viņa īpašā tēma – klusums un klusēšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: