Šodien Ventspils Augstskolas un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sadarbības ietvaros Informācijas Tehnoloģiju fakultātes studenti prezentēja savus bakalaura darbus. Daļai no tiem tiks piemeklēts praktisks pielietojums slimnīcā.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca studentiem nodrošināja prakses vietas, lai viņi, vienlaicīgi izstrādājot savus bakalauru darbus, varētu izstrādāt programmatūras, kuras slimnīca varētu lietot savā darbā. Slimnīca sadarbībā ar studentiem cer ieviest informācijas tehnoloģiju risinājumus, kas būtiski atvieglos mediķu ikdienas darbu, jo medicīniskās dokumentācijas aprite ir ārkārtīgi liela.

Pēc darbu prezentācijas, slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece par redzēto bija patīkami pārsteigta. Viņa negaidīja tik labus rezultātus un izteica gatavību sadarboties arī turpmāk. «Esmu gandarīta par visu studentu veikumu. Viņu izstrādātie piedāvājumi liecina par Ventspils Augstskolas studentu labo sagatavotības līmeni,» uzsvēra E.Siliniece. Viņa arī izteica pateicību darba grupas vadītājam Sergejam Hiļķevičam un pārējiem pasniedzējiem par studentu sagatavošanu un darbu koordinēšanu. Slimnīca ir gatava piesaistīt vienu no studeniem arī darbam slimnīcā, jo informācijas tehnoloģiju (IT) loma arvien vairāk pieaug arī medicīnā, tādēļ ir nepieciešami gudri un radoši IT speciālisti.

Visvairāk slimnīcai noderēs studentu izstrādātās medikamentu un saimniecības preču uzskaites un pasūtīšanas datubāzes. Pie tām čakli pastrādājuši Igors Pinters un Dāvis Štegmanis, kuri piedāvāja lieliskus un ērtus risinājumus, kas nozīmīgi atvieglos slimnīcas darbinieku darbu. Ar abiem jaunajiem speciālistiem turpināsies darbs, lai šīs datubāzes ieviestu slimnīcā un apmācītu darbiniekus ar tām strādāt.

Citi studenti piedāvāja arī interesantas nākotnes vīzijas, ķirurģijas, kardioloģijas un reģistratūras darbības optimizācijas modeļus un izstrādāja citus informācijas sistēmu pilnveidošanas risinājumus. Iecerēts, ka Ventspils Augstskolas nākamo gadu studenti iesākto darbu turpinās un slimnīca cer uz veiksmīgu tālāko sadarbību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: