Saistībā ar pieņemtajiem grozījumiem Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa informē, ka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus 50% turpmāk ir tiesīgas saņemt arī personas, kuru aprūpē ir 3 un vairāk bērni (tai skaitā, audžuģimenē vai aizbildnībā esošie bērni) līdz 19 gadu vecumam (ieskaitot).  

Atvieglojumus līdzšinējā apmērā turpinās saņemt personas no daudzbērnu ģimenēm, kurām saskaņā ar Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta lēmumiem piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss (attiecīgi, 90% un 70% apmērā).

Atvieglojumu apmērs noteikts 50% apmērā no taksācijas gadam aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa par īpašumu, ko minētās personas izmanto dzīvošanai, tai skaitā:

  • par dzīvojamo māju (tai skaitā, par palīgēkām, kas ir apliekamas ar nodokli), dzīvokli (tai skaitā, pašvaldības vai valsts īrētu dzīvokli), kas netiek izmantoti saimnieciskajā darbībā;
  • par zemi zem konkrētās dzīvojamās mājas vai dzīvokļa īpašuma gadījumā – par zemes kopīpašuma daļu. Par zemi, kas piesaistīta individuālās dzīvojamās mājas apbūvē ietilpstošajām ēkām, atvieglojums tiks piešķirts par zemes platību, kas nepārsniedz 1200 m2.

Lai pretendētu uz nodokļa atvieglojumu saņemšanu, jābūt izpildītiem šādiem nosacījumiem:

  • nekustamais īpašums atrodas Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā;
  • nekustamais īpašums ir personas un tās aprūpē esošo visu bērnu deklarētā dzīvesvieta;
  • personai jautājuma par atvieglojumu piešķiršanu izskatīšanas brīdī nav nekustamā īpašuma nodokļa parāds Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā.

Atvieglojumi 2012. gadā tiks piešķirti par laika periodu no 1. jūlija līdz 31. decembrim un to saņemšanai personai ne vēlāk kā līdz šī gada 30. novembrim jāiesniedz Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļai rakstisks iesniegums.

Ja atvieglojumu saņēmējam gada laikā mainīsies nosacījumi, pēc kuriem piešķirts atvieglojums (t.sk. mainīsies personu deklarētā dzīvesvieta, īpašuma izmantošanas mērķis, vai bērnu skaits (vismaz 3 bērni līdz 19 gadu vecumam (ieskaitot)), Finanšu nodaļa veiks attiecīgu nodokļa pārrēķinu.

Iesnieguma paraugs, saistošo noteikumu Nr.4 jaunā redakcija un cita noderīga informācija par nekustamā īpašuma nodokļa jautājumiem pieejams šeit.

Iesniegumu var iesniegt personīgi Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļai Jūras ielā 36, Ventspils, LV-3601 8. Kabinetā vai nosūtot pa pastu uz adresi: Finanšu nodaļa, Jūras ielā 36, Ventspils, LV-3601, kā arī elektroniski, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi: finanses@ventspils.gov.lv.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: