Uzsākot jauno sezonu, šaursliežu dzelzceļa ekspozīcija papildināta ar iespēju izmantot audiogidu gan latviešu, gan angļu valodā.

Dzirdēt par apkārtnē redzamajiem objektiem – Enkuru parku, dziedinātavu, pludmali, Meža kapiem, Kalna staciju, Griezuli u.c. objektiem, kā arī uzzināt saistošo par ekspozīciju un šaursliežu dzelzceļa vēsturi latviski iespējams 2. klases vagonā, savukārt 3. klases vagonā dzirdams stāstījums angļu valodā.

Tieši stāstījuma angļu versija Mazbānītī noderēja 7. maijā, kad muzeju savā iepazīšanās programmā ar Latvijas dzelzceļu, un tai skaitā Ventspili, bija iekļāvuši britu dzelzceļa fani. Spītējot lidmašīnām un citiem ātrgaitas pārvietošanās veidiem, dzelzceļa fani mēdzot noīrēt pasažieru vilciena sastāvu, lai pilnvērtīgi izbaudītu reiz tika populāro ceļošanu vilcienā.

Arī Ventspils Piejūras brīvdabas muzeju apmeklējušie britu dzelzceļa fani Ventspilī bija ieradušies līdzīgā veidā – ar noīrētiem trim pasažieru un vienu restorānvagonu.

Mazbānītis gan tika apjūsmots vairāk kā vēsturisks un elegants vides objekts, mazāk kā transporta līdzeklis. Ceļotāji biežāk kāpa no vilcieniņa ārā, nekā pārvietojās ar to, jo būtiskāk bijis fiksēt pašu bānīti skaistākajās maršruta vietās. Bet visvairāk saliniekiem patikusi lokomotīves spēja šņākt un demonstrēt tvaika mutuļus. Katrs vilciens to vairs neprot.

Informācija par Mazbānīša braukšanas laikiem un cenām, pieejama Ventspils muzeja mājas lapā www.muzejs.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: