Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijas otrajā cīņā pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga" ar rezultātu 85:67 pieveica "Ventspils" komandu.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" basketbolisti izvirzījās vadībā ar rezultātu 2-0.

Pirmajā ceturtdaļā "VEF Rīga" ne reizi neieguva vadību, bet rezultāts pēc tās bija neizšķirts 18:18. Otrajā ceturtdaļā mājiniekiem radās problēmas ar pretinieku apturēšanu zem groza un "VEF Rīga" trīs reizes guva divus punktus ar sodu. Kaut pašreizējie čempioni laukumā izskatījās pārliecinošāk, turpinājās sīva ciņa un pēc 20 minūtēm rezultāts saglabājās līdzīgs - 41:39 "VEF Rīga" labā.

Otrajā puslaikā jau ievērojami laukumā dominēja "VEF Rīga" komanda, kas no 46:44 īsā brīdī spēja panākt 59:48 un iegūt izšķirošo pārsvaru mačā. Pēc Sanda Valtera saņemtās tehniskās piezīmes ventspilnieki realizēja četrus soda metienus pēc kārtas un pietuvojās līdz 53:59, bet sekojošajā uzbrukumā pieļāva kļūdu. Ātri vien "VEF Rīga" atjaunoja desmit punktu pārsvaru un pirms pēdējās desmitminūtes atradās vadībā ar 65:55.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā "VEF Rīga" panāca jau 71:56. Pēc tam mājinieki nospēlēja vairākus sekmīgus uzbrukumus, tomēr turpinājumā iniciatīvu atkal atguva čempioni, izcīnot otro pārliecinošo uzvaru.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 19 punktiem bija Kristaps Janičenoks, bet ar 15 punktiem izcēlās Antans Kavaļausks.

Savukārt ventspilniekiem ar 17 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām palīdzēja Džamars Jangs.

Kā ziņots, sērijas līdz četrām uzvarām pirmajā spēlē "VEF Rīga" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 83:66.

Abu komandu trešā cīņa pirmdien notiks Rīgā.

LETA



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: