Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde un Ventspils pilsētas Sociālais dienests aicina skolēnus izmantot piedāvāto iespēju un aktīvāk pieteikties skolēnu nodarbinātības pasākumam vasaras brīvlaikā.

Kā jau iepriekš ziņots, Ventspils pilsētas dome šogad ir iedalījusi finansējumu Ls 63 230 apmērā, lai skolēni no sociāli mazaizsargātām ģimenēm vasaras brīvlaikā varētu strādāt.

Darbam vasaras brīvlaikā var pieteikties skolnieki vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuri 2011./2012. mācību gadā ir mācījušies vispārizglītojošā skolā, profesionālās izglītības iestādē vai tām pielīdzinātā mācību iestādē un atbilst kādai no zemāk minētajām iedzīvotāju grupām:

• bērni bāreņi vai bez vecāku gādības palikuši bērni, kuru deklarētā vai faktiskā dzīvesvieta ir Ventspils. Izņēmums - Pansionāta un bērnu nama „Selga” dzīvojoši ārpusģimenes aprūpē esoši bērni un jaunieši skolēnu nodarbinātības pasākumos ir tiesīgi piedalīties no 13 līdz 24 gadu vecumam;

• bērni un jaunieši no ģimenēm, kurām Ventspils pilsētas Sociālais dienests ir noteicis trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes statusu (piesakoties jāuzrāda trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) izziņa);

• bērni, kuriem noteikta invaliditāte un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Ventspils;

• bērni, kuriem 2011./2012.mācību gada otrajā pusgadā ne mazāk kā vienu mēnesi ar skolas direktora rīkojumu ir piešķirtas brīvpusdienas un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Ventspils;

• bērni no daudzbērnu ģimenēm, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Ventspils;

• Ventspils pilsētas pašvaldības policijas uzskaitē esošie nepilngadīgie, kuri izdarījuši prettiesiskas darbības un kuriem ir izstrādāta uzvedības sociālās korekcijas un sociālās palīdzības programma.

Pašvaldības finansētajam skolēnu darbam vasarā līdz mācību gada beigām var pieteikties skolās pie sociālajiem pedagogiem. Skolēnu vecākiem vai aizbildņiem, kuri vēlas, lai viņu bērni iesaistās pasākumā, ir jāaizpilda pieteikuma veidlapa, ko var saņemt pie sociālajiem pedagogiem. Ja mācību iestāde atrodas ārpus Ventspils pilsētas, vai arī bērns mācās profesionālās izglītības iestādē, kā arī gadījumos, ja pieteikums tiek iesniegts pēc mācību gada beigām, pasākumam jāpiesakās Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldē, Raiņa ielā 10, pie pasākuma koordinatores Lāsmas Rutkovskas (tālruņa nr.: 63601239, e-pasts:lasma.rutkovska@ventspils.gov.lv).

Ar pašvaldības finansējumu un pateicoties darba devēju atsaucībai dažādos darbos šovasar plānots iesaistīt aptuveni 300 skolēnus. Katrs nodarbinātais skolēns par nostrādāto laiku saņems darba samaksu saskaņā ar valstī noteikto minimālo algu, kas nodrošinās ģimenēm papildu ienākumus. Vienlaikus skolēniem būs iespējams gūt praktisku pieredzi darbā.

Skolēnus iesaistīs dažādos uzdevumos pilsētas teritorijas sakopšanā un apzaļumošanā, palīgdarbos tirdzniecībā u.c.

2011. gadā skolēnu nodarbinātības programmas ietvaros piedalījās 280 skolēni, kas tika nodarbināti 14 dažādos uzņēmumos. Skolēnu nodarbinātības programmas nodrošināšanai 2011. gadā izlietoti Ls 56 250.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: