12. maijā no pulksten 10 Ventspils tirgus laukumā risināsies Ventspils vācu kultūras biedrības organizētais pasākums „Maifest 2012”.

Svētkus atklās ar „Maija koka” uzstādīšana Ventspils tirgus laukumā un vācu kultūras biedrības ansambļa „Windau” dziesmām, bet vienlaicīgi darbu sāk Krāmu tirgus „ Flohmarkt”.

 

Pasākumā arī izskanēs dziedātāja Kaspara Antesa pavasarim veltīta dziesmu programma, dzejnieces Sarmas Upeslejas muzikāla dzejas kompozīcija, dziedās vokālais ansamblis „Kompromiss” no Sesavas un „Atvasara” no Snēpeles, spēlēs Ventspils mutes harmoniku ansamblis un ansamblis „Rheinsänger” no Rīgas. Ar dejām priecēs Jaunrades nama deju kolektīvs „Vilnītis”, Ventspils augstskolas deju kolektīvs „Strautuguns” un Piltenes jauniešu deju kolektīvs „Atspole”

 

Būs arī tālāki viesi - Viljandi novada Karksi pagasta folkloras grupa "Sudijad" no Igaunijas un Tirkšlai rajona Užleknes kultūras nama tautas mūzikas ansamblis „Glousnis” no Lietuva.

 

Tāpat paredzētas tradicionālas pavasara spēles un atrakcijas bērniem, atraktīvas sporta spēles, sacensības bērniem un jauniešiem, kā arī radošās darbnīcas bērniem. Vietējie uzņēmumi „Rundstück” un „Dižrausis”piedāvās iegādāties pēc vācu receptēm gatavotus ēdienus (maizi, gaļas ēdienus, piparkūkas ).

 

Pulksten 15:30 paredzētu svētku izsole.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: