Kā liecina Ventspils siltumapgādes uzņēmumu apkopotie dati, aprīlī siltumenerģijas patēriņš salīdzinājumā ar martu ir samazinājies par 31%, kas saistīts ar āra gaisa temperatūras paaugstināšanos, kā arī ar apkures sezonas beigām.

Aprīlī vidējā āra gaisa temperatūra bija 5,7°C, kas norāda, ka ir bijis siltāks nekā marts par 3,8°C. Jāatzīmē, ka aprīlis ir mēnesis, kad katram ir iespēja noteikt savu apkures sezonas noslēgumu. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, pirmās daudzstāvu ēkas sāka atslēgt apkuri 12. aprīlī, bet 26. aprīlī atslēgtas 35% no dzīvojamām mājām.

Ventspilī vidējā aprēķinātā cena par viena kvadrātmetra apsildīšanu ar PVN 12% 2012. gada aprīlī ir 0,57 LVL (2012.gada martā – 0,83 LVL).

Cena aprēķināta ņemot vērā kopējo siltumenerģijas patēriņu un spēkā esošo tarifu 38,07 LVL/MWh  + PVN 12%.

Maksājuma diapazons aprīlī par kvadrātmetru Ventspilī bijis no 0,22 LVL/m² līdz 0,97 LVL/m². Patēriņš un līdz ar to arī maksas lielums atspoguļo katras mājas iekšējās siltumapgādes sistēmas sakārtotības pakāpi, apkalpošanas līmeni un norāda kādām problēmām jāpievērš uzmanība no mājas pārvaldnieka puses, jo viņš atbild par iekšējās siltumapgādes sistēmas tehnisko stāvokli, tās ekspluatāciju un savlaicīgu skaitītāja rādījumu sniegšanu PSIA „Ventspils siltums” abonentu daļai. PSIA „Ventspils siltums” atbild par siltumenerģijas pievadīšanu līdz ēkas siltumpunktam.

Aplēses liecina, ka pilsētā vidējā apkures maksa par divistabu dzīvokli (48m²) 2012. gada aprīlī ir 27,84  LVL ar PVN, kas atbilstoši patēriņam ir zemāka nekā martā vidēji par 13 latiem.

Maksājumu aprēķināšanai par siltumenerģiju, kas patērēta karstā ūdens sagatavošanai, iesakām izmantot speciāli sagatavotas maksājuma aprēķina tabulas, kas atrodamas portāla www.ventspils.lv sadaļā „Komunālie maksājumi”.

„Ventspils siltuma” vadība pateicas iedzīvotājiem par laikus samaksātiem rēķiniem.

Mūsu klienti var būt pārliecināti, ka visi līdz šim veiktie maksājumi abonentu kartītēs ir uzskaitīti. Jebkuru šaubu vai neskaidrības gadījumā aicinām vērsties uzņēmuma abonentu daļā, lai veiktu uzskaites un maksājumu salīdzināšanu un precizēšanu. PSIA "Ventspils siltums" abonentu daļa atrodas Talsu ielā 84 un  Pils ielā 12, tālr. 636 02244, 636 02245, 636 24559.

Atgādinām, ka pašvaldības SIA “Ventspils siltums kreisā krasta abonentu daļa un kase pavasarī sāka darbu jaunā vietā – Pils ielā 12.

Abonentu daļas pārcelšana notika sakarā ar rekonstrukcijas darbu uzsākšanu projekta „Ventspils pilsētas centralizētās siltumapgādes siltumavotu Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69, rekonstrukcija, pārejot uz citu kurināmo – biomasu (koksni)“ realizāciju. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: