Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Balva par atbalstu neredzīgajiem

Latvijas Neredzīgo biedrības priekšsēdētāja vietniece ilggadējā biedrības Ventspils teritoriālās organizācijas valdes priekšsēdētāja Aija Zenta Vesele apbalvota ar Atzinības krusta 1. pakāpes zeltītu goda zīmi.

Ventspilnieki gaida Eiropas kadetus

Latvijas Basketbola savienība un Ventspils pašvaldība parakstījušas sadarbības līgumu par Eiropas basketbola čempionāta U16 vecuma grupā rīkošanu jūlija otrajā pusē.

2.lpp. Viedoklis: „Labie darbi slavenu nepadarīs”, portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis.

«Atceraties agrāko gadu kulta multeni par krokodilu Genu un dīvaino zvēriņu Pekausi? Bija tur arī tāda kundzīte Šapakļaka, kurai pieder frāze, ka ar labiem darbiem slavens kļūt nevari. Pēdējā laikā nākas arvien biežāk pārliecināties, ka tā tiešām ir.»

3.lpp.

Tārgalnieki nemierā ar reisiem

Tārgales iedzīvotāji vēlas, lai visi autobusi pēc pasažieriem iebrauktu pagasta centrā. Tikmēr Ventspils reiss uzskata, ka tas nav racionāli.

Pieslēgšanos ūdensapgādei nogaida

Rudenī pabeigtajai jaunajai ūdensapgādes sistēmai pagaidām pieslēdzies tikai retais Ventavas iedzīvotājs. Pagasta pārvaldniece sola, ka pieslēgšanās notiks šomēnes, un iedzīvotāju maciņi no tās necietīs.

Prasa pārskatīt slepkavības lietu

Pagājuši jau astoņi gadi kopš Ventspils policista sievas dīvainās nāves. Tuvinieki ar notikušo joprojām nav mierā un vēlas panākt lietas pārskatīšanu. 

4.lpp. Kultūra. Dekadents Vilipsōns satiek Sumpurni

Pa reizei Rakstnieku mājā iegriežas arī mākslinieks Aivars Vilipsōns. Nesen viņš izdevis grāmatu Sumpurņa suneti. Par to tika runāts tik garšīgi, ka klausītāji nebeidza smiet.

Jaunieši iedvesmojas no māksliniekiem

Līdz jūnijam Livonijas ordeņa pilī var apskatīt skolu jauniešu radošo darbu izstādi Radīts muzejā. Eksponāti tapuši, iedvesmojoties no vairākām muzejā rādītajām izstādēm.

Kāndla sagaidīs 40. dzimšanas dienu

Sestdien pilī 40. jubileju svinēs Tārgales pagasta folkloras kopa Kāndla. Pēdējos astoņus gadus kolektīva vadītāja ir Ilga Porniece. 

5.lpp.- 6.lpp. TV Programma 

7.lpp. Intervija. Ļauj strādāt dievam

Pati tikšanās ar dziednieci no Siguldas Velgu Eglīti bija mazliet mistiska. Neatceros pat, kā manās rokās nonāca viņas tālruņa numurs. Piezvanīju kaut kad ziemā. Velgas kundze atzvanīja tagad, pavasarī – rīt būšu Ventspilī, tiekamies. Ļoti gaiša ne tikai apģērbā, bet arī skatienā, skanīgos smieklos un raitā valodā, dziedniece apņēmās pastāstīt savu pieredzi, kā katrs var palīdzēs pats sev saglabāt veselību, sakārtot domas un enerģijas plūsmu, lai slimība nespētu pielavīties. Taču saruna izvijās līku loču un, protams, pārkāpa mūsu pašu nospraustās robežas. Nav jābrīnās, jo Velga Eglīte ir ne tikai dziedniece bet arī psihoterapeite, reiki skolotāja, kas no Ekonomikas ministrijas nodaļas vadītājas pārtapusi ļaužu dziedinātājā.

8.lpp. Sports. Golbols – spēle ar skanošu bumbu

Jau nepilnus divus mēnešus Ventspils 4. vidusskolas sporta zālē notiek golbola treniņi, ko Ventspils un novada neredzīgajiem un vājredzīgajiem cilvēkiem organizē Ventspils baptistu draudzes sludinātājs Pēteris Tervits.

Jātniekiem veiksmīgs sezonas sākums

Rīgā, sporta centrā Kleisti, sākās Latvijas jāšanas sporta vasaras sezona. Jātnieki pēc ilgāka pārtraukuma atkal sacentās atklātajos āra laukumos, un sacensībās ar ļoti labiem panākumiem piedalījās arī sporta kluba Demora sportisti.

9.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

Šajā laikā pirms 85 gadiem

1927. gads. Pretalkohola dienas. 24. un 25. aprīlī visā Latvijā – pilsētās un uz laukiem – tiek sarīkotas pretalkohola dienas. Pretalkohola biedrības sarīko gājienus ar plakātiem, notur tautas sapulces un priekšlasījumus, vāc līdzekļus atturības veicināšanai utt., garīdznieki par dzeršanas un atturības jautājumu runā dievnamos, skolotāji skolās, laikraksti veltī šim jautājumam atsevišķus rakstus.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: