Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tēmē uz balvu Kannās

Pēc triumfāliem panākumiem vietējā radošās izcilības festivālā Ventspils naudiņa venti mēģinās atzinību gūt arī starptautiskā mērogā.

Zemessargi apgūst kaujas iemaņas

Ziemeļkurzemes zemessargi nedēļas nogalē mūspusē apguva militārās prasmes mazo vienību taktikā.

2.lppViedoklis: "Darba svinēšana", laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Tā nu ir sanācis, ka vakar, kad lielākajai daļai ventspilnieku bija brīvdiena, mums, Ventas Balss darbiniekiem, bija īsti Darba svētki, proti, mēs strādājām, lai šodien, kad daudziem atsākas darba gaitas, būtu arī jaunākais avīzes numurs, ko lasīt, malkojot rīta kafiju.»

3.lpp.

Blumbergs: «Nopietni jāstrādā, lai saglabātu futbolu Ventspilī.»

Par futbola kluba Ventspils prezidentu ievēlēts pilsētas mēra pirmais vietnieks Guntis Blumbergs, veiktas izmaiņas arī kluba valdē, kas darīts, lai maksimāli veiksmīgi strādātu pie laba līmeņa futbola saglabāšanas pilsētā.

Joprojām traucē dūmenis

Ogļu šķirotāja aizdegšanās pagājušajā nedēļā, kas apkārtni ietina melnos dūmos, Kuldīgas ielas 23. nama iemītniecei licis atgādināt, ka viņas mājas iedzīvotāji šādus dūmus no netālā galdniecības skursteņa elpo itin bieži.

4.lpp.Darbs un nauda. Pārvaldniekiem jāpierāda kompetence

No šī gada dzīvojamo māju pārvaldniekiem saskaņā ar likuma prasībām jāreģistrējas Pārvaldnieku reģistrā, uzrādot profesionālās kvalifikācijas dokumentu. Aprīļa beigās pieņemtie dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma grozījumi paredz, ka apsaimniekotāju profesionālās atbilstības vērtējuma termiņš tiek pagarināts vēl uz gadu.

Bezdarbs strauji krītas

Aprīlī Ventspilī reģistrēts visstraujākais bezdarba līmeņa kritums valstī – par veselu pusprocentu.

5.lpp. Kultūra. Pianists Arvīds spēlēs Francijā

Mūzikas vidusskolas audzēknim Arvīdam Brensonam maijs sāksies ar braucienu uz Franciju. Sestdien un svētdien viņš Parīzē piedalīsies starptautiskajā jauno pianistu konkursa Concours Musical de France finālā.

Bibliotēkas balva Norai Ikstenai

Latvijas Literatūras gada balvas 2011 svinīgā ceremonijā pasniegta arī Ventspils bibliotēkas balva. To saņēma Nora Ikstena, grāmatas Vīrs zilajā lietusmētelītī autore.

Miglā tīts agrīnais reālisms

Nedēļu Ventspilī strādāja desmit mākslinieki, plenēra Agrīnais reālisms dalībnieki, un katrs no viņiem atstāja muzejam vienu gleznu.

6.lpp. Sports. Ventspils grauj un iekļūst finālā

BK Ventspils pielicis punktu pusfināla sērijai ar Liepājas Lauvām. Ceturtajā spēlē Liepājā mūsējie ar 95:75 (15:18, 24:15, 38:16, 18:26) izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kas tādējādi ļāva viņiem ar 3:1 triumfēt arī visā sērijā.

Latvijas čempionāts startē Aizputē

Aizputē, Misiņkalna trasē, aizvadīts pirmais šā gada Latvijas motokrosa čempionāta posms, un tajā vairākas godalgotas vietas izcīnījuši gan Rodeo, gan Motoparka Kandavas Sumatas braucēji. Komandu kopvērtējumā Rodeo palika ceturtā, bet MotoparksKandava Sumata – sestā.

7.lppIntervija. Dievam visi esam vienlīdz svarīgi

Rakstniecei ANDRAI MANFELDEI Ventspils nesusi veiksmi. Te saņemta Sudraba tintnīca par labāko prozas darbu Zemnīcas bērni, te viņa sāka rakstīt dokumentālo prozu un dzeju, kam dots nosaukums Ceļojums uz mēnesi. Ventspilī atrasta grāmatas izdošanai trūkstošā summa, nesen Andra atkal strādāja Rakstnieku mājā, bet Galvenajā bibliotēkā svinēja Ceļojuma atvēršanas svētkus. Ne velti šeit, jo grāmatas apakšvirsraksts ir Visbija–Ventspils–Visbija, un darbs sākas ar vārdiem: Ejot uz Ventspils ostu (..).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: