Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Braucēju ērtībām – jaunas velosipēdu novietnes

Līdz maija vidum dažādās pilsētas vietās līdzās veloceliņiem uzstādīs 180 velosipēdu statīvus. Līdz ar to parādīšanos Ventspils kļūs riteņbraucējiem vēl draudzīgāka.

Šteinbuka: prioritāte – izglītoti jaunieši

Eiropas nākotnes stratēģija, ES valstu kopējais uzplaukums un pienācīgs to iedzīvotāju dzīves līmenis, jauniešu izglītošana un nodarbinātība – par to vakar ventspilniekus informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Latvijā Inna Šteinbuka.

2.lpp. Viedoklis: "Sirds uz trotuāra", laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Tagad, izejot Ventspils ielās, jārēķinās, ka tevi var sveicināt ne tikai garāmgājēji, bet arī garāmbraucēji uz velosipēdiem.»

3.lpp.

Mudina pieteikties darba devējus

No pirmdienas līdz 11. maijam Ventspils dome aicina darba devējus pieteikties Ekonomikas nodaļā skolēnu nodarbinātībai šī gada vasaras mēnešos.

Gāliņciema bibliotēkai vērtīga balva

Konkursā bibliotekāriem un bibliotēku darbiniekiem Radošais pasākums par drošību internetā manā bibliotēkā vērtīgāko balvu saņēmusi Gāliņciema bibliotēka.

Rīts sākas ar avāriju

Ceturtdienas rītā divās automašīnās sēdošajiem ceļš uz darbu beidzās Pētera un Poruka ielas krustojumā.

4.lpp. Tūrisms. Kurzeme spiedīs uz gastronomisko tūrismu

Ja meklējat idejas šā gada atvaļinājuma pavadīšanai, viens no variantiem ir Kurzemes Tūrisma asociācijas gardēžiem piedāvātās gastronomiskās tūres.

Ventspils gatavojas tūristu uzņemšanai

Šonedēļ jau vienpadsmito reizi notika Ventspils tūrisma konference. Tās laikā tūrisma uzņēmēji un citi interesenti uzzināja par dažādām aktualitātēm tūrisma jomā, tai skaitā par pašvaldības mārketinga atbalstu un šā gada jaunajiem tūrisma objektiem, noskaidroja, kāds izskatās mūsu pilsētas tūrists un kādas ir viņa vēlmes, bet vietējie tūrisma uzņēmēji nolēma dibināt klubu. Pagājušajā gadā Ventspili apmeklēja aptuveni pusmiljons tūristu, šogad pilsēta ir gatava uz vēl lielākiem skaitļiem.

5.lpp. Skatuve.

6.lpp. Sports. BK Ventspils galotnē nolauž Liepājas Lauvas

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā pie otrās uzvaras tikuši BK Ventspils basketbolisti, kas, pateicoties lieliskai un pašaizliedzīgai abu Artūru – Bērziņa un Strēlnieka – spēlei, grūtā cīņā ar 77:69 savā laukumā pieveica Liepājas Lauvu spēlētājus.

Pavasara kross Piedzīvojumu parkā

Neskatoties uz lietaino un drēgno laiku, sporta skolas Spars pavasara kross Ventspils Piedzīvojumu parkā bija ļoti kupli apmeklēts, jo septiņās vecuma grupās kopā tajā piedalījās 159 dalībnieki.

7.lpp. Otrā jaunība. Vai noderēs senioru vērtīgā darba pieredze

Vai darba tirgū ir vajadzīgi seniori? Un, ja ir vajadzīgi, tad kā pēc iespējas ilgāk saglabāt vecākās paaudzes cilvēku darba aktivitāti? Diskusija par šiem un citiem pensionāru nodarbinātības jautājumiem Ventspilī notika tajās dienās, kad likumprojekts par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu līdz 65 gadiem tika nodots Saeimai.

Gatavi sasaukt pensionāru kopsapulci

Aina Verze, Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: