Ventspils pilsētas dome aicina pieteikties darba devējus (juridiskas personas) skolēnu nodarbinātībai 2012. gada vasaras mēnešos.

Darba devējam skolu vasaras brīvlaikā ir iespējams pieņemt darbā skolēnus vecumā no 13 līdz 19 gadiem un saņemt Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu viņu nodarbināšanai.

Pusaudžus ar invaliditāti var nodarbināt tādā gadījumā, ja viņu darba vietai nav nepieciešams papildus pielāgojums. Savukārt, lai nodarbinātu skolēnus no 13 līdz 17 gadiem, nepieciešama mātes, tēva vai aizbildņa rakstiska piekrišana.

Nodarbinot skolēnus, darba devējam ir jānodrošina viņiem darba vadītājs, kurš palīdz apgūt darbam nepieciešamās pamatprasmes un iemaņas, kā arī jānodrošina skolēna uzraudzība darba laikā.

Skolēnus vecumā no 13 līdz 14 gadiem drīkst nodarbināt ne ilgāk par 4 stundām dienā un ne vairāk par 20 stundām nedēļā.

Skolniekus vecumā no 15 līdz 18 gadiem drīkst nodarbināt ne ilgāk par 7 stundām dienā un ne vairāk par 35 stundām nedēļā. Skolu audzēkņi, kas jau sasnieguši 18 gadu vecumu var strādāt pilnu darba dienu - 8 stundas dienā un 40 stundas nedēļā.

Nodarbinātības pasākums tiek finansēts no pašvaldības budžeta un darba devēja finanšu līdzekļiem. Darba devējiem, kas vasarā vēlas nodarbināt skolēnus, Ventspils pilsētas pašvaldība piešķirs līdzekļus:

  • skolēna darba samaksai līdz 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas;
  • valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Darba devējs darba vietā nodrošina:

  • skolēnu drošību atbilstoši darba aizsardzības, elektrodrošības ugunsdrošības un sanitāri higiēniskajām prasībām;
  • noteikumu un nosacījumu izpildi atbilstoši noslēgtajam divpusējam līgumam starp skolēnu un darba devēju;
  • skolēnu darba vadītāju. Skolēnu darba vadītājus apmaksā darba devējs;
  • skolēnu ar apdrošināšanas polisi pret nelaimes gadījumiem darba vietā.

Skolēnu nodarbināšanai darba devēji var pieteikties Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā Jūras ielā 36, Ventspilī  (2. stāvs, 35. kab.) līdz 2012. gada 11. maijam ieskaitot, iesniedzot darba devēju pieteikumus par piedalīšanos skolēnu nodarbinātības pasākumā.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: