Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp. Sāk būvēt vēl vienu rūpnīcu

Parakstīts līgums par jaunās trīsdimensiju attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcas būvniecību Ventspilī. Celtniecības darbi tūlīt sāksies, lai jau gada nogalē varētu sākt ražošanu, nodrošinot labi apmaksātas darba vietas ventspilniekiem.

Tūkstoši par dažiem ziediņiem

Līdz pieciem gadiem cietumā un 12 tūkstoš latu naudas sods draud kādam ventspilniekam, kurš ar motociklu kāpās sabojāja četras puķītes – jūrmalas dedestiņas.

2.lpp. Viedoklis: "Tā DZĪVO laukos!", laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Ekspedīcija uz mūsu novada mazajiem ciemiem kļuvusi par vienu no Ventas Balss tradīcijām. Aptuveni reizi mēnesī, lūkojoties novada kartē, izvēlamies kādu konkrētu punktu, sēžamies mašīnā un braucam. Šādās ekspedīcijās var atklāt īstu lauku dzīvi, vismaz ieskatīties tajā, uzzināt, par ko domā un par ko kreņķējas lauku cilvēki.»

3.lpp.

Zibens trāpa vēja ģeneratorā

Pērkona negaiss, kas pagājušās piektdienas, 13. aprīļa, vēlā pēcpusdienā pārsteidza Ventspils un novada iedzīvotājus, vainagojies ar zibens trāpījumu vēja ģeneratorā.

Irbenē pierāda zinātnisko spēju

Tautā sauktā Zvaigznīte oficiāli apstiprinājusi, ka jau sen vairs nav militārs, bet gan zinātnisks objekts. Irbenes radioteleskops RT-32 iestartējis Eiropas līmeņa tehnoloģijās. Izmēģinājuma testos pierādīts, ka Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra zinātnieki ar teleskopa un īpašu iekārtu palīdzību var dot nozīmīgu ieguldījumu Eiropas ļoti garas bāzes interferometrijas tīklā.

Govis apgleznos pazīstami mākslinieki

Ventspils jau otro reizi iesaistījusies mākslas un mecenātisma projektā Cow Parade. Pēc nedēļas divdesmit četras ražotnē Cow Parade Holdings no stikla šķiedras izgatavotās gotiņas tiks nodotas māksliniekiem apgleznošanai, bet 30. jūnijā tās daudzveidīgas un krāsainas būs aplūkojamas Govju parādes Ventspils 2012 atklāšanā.

4.lpp.

Smags gadījums no izmirstošo sugas

Pārventas bibliotēkā izskanējušais rokgrupas Smags gadījums pirmais koncerts apliecina – tautai patīk mūzika un teksti, kuros katrs sazīmē sev pazīstamu situāciju.

Konference Ventspils paralēle IV

Rīt un ceturtdien Ventspils augstskolā, Galvenajā bibliotēkā un Pārventas bibliotēkā notiks konference Ventspils paralēle IV. Kultūru ceļi un krustceļi: Kurzemes mācība.

Ugāles dvīņus iebalso finālā

Šosestdien Ugālē būs zaļumballe – apņemšanos to rīkot pēc iebalsošanas telekompānijas LNT veidotās spēles Dvīņi dzied finālā visas Latvijas skatītājiem izteica brāļi Aivis un Raivis Beļakovi.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Ventspilij viegla uzvara pār Gulbeni

Pirmo sauso spēli Latvijas Virslīgas čempionātā futbolā aizvadījis FK Ventspils, kas savā laukumā bez kādām problēmām ar 3:0 pārliecinoši apspēlēja vienību GulbenePlēsnieks – piektais Eiropas čempionātā

Svarcēlājs Artūrs Plēsnieks izcīnījis augsto piekto vietu Eiropas čempionātā svarcelšanā svara kategorijā līdz 105 kilogramiem. Divcīņas summā viņš uzrādīja rezultātu 381 kg.

7.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts – KAMĀRCE

Kamārces vārds biežāk izskanējis saistībā ar gājputniem, kuru migrēšanas ceļš ik pavasari un rudeni šķērso šo ciemu. Kamārces pļavās tie uzkrāj spēkus tālākam lidojumam. Bet to, kā klājas ļaudīm, kas te apmetušies uz dzīvi, ar kādām domām viņi aizņemti šai pavasarī, Ventas Balss devās izzināt, tiekoties ar pašiem kamārciešiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: