Ventspils pilsētas dome pieņēmusi grozījumus saistošajos noteikumos „Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā”.

Šie grozījumi paredz paplašināt pabalsta bērnu ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādēs saņēmēju loku. Šo pabalstu varēs saņemt arī bērni no maznodrošinātām ģimenēm, kuri apmeklē pašvaldības izglītības iestāžu vispārējās grupiņas.

Maznodrošinātajiem bērniem ēdināšanas izdevumi bērnudārzos tiks segti 25% apmērā no maksājuma summas mēnesī.

Paredzams, ka jaunā saistošo noteikumu norma varētu attiekties uz 73 bērniem no maznodrošinātām ģimenēm, kuri ir vecumā no 1,5-7 gadiem un apmeklē Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes. Pašvaldības sniegtais atbalsts būs nozīmīgs ģimenēm, kuru vidējie ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz Ls 107 mēnesī.

Lai nodrošinātu iespēju visiem bērniem no maznodrošinātām ģimenēm saņemt kompensāciju par ēdināšanu bērnudārzos, nepieciešami līdzekļi Ls 5174 apmērā.

Pašlaik pabalstu bērnu ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādēs var saņemt bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuri apmeklē Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu specializētās grupiņas (ēdināšanas izdevumi tiek segti 100% apmērā) un bērni no trūcīgām ģimenēm, kuri apmeklē Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu vispārējās grupiņas (ēdināšanas izdevumu segšanai 50% apmērā).

Šobrīd pabalstu bērnu ēdināšanai bērnudārzos saņem 35 trūcīgi un maznodrošināti bērni, kuri apmeklē specializētās grupiņas, un 153 bērni no trūcīgām ģimenēm, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestāžu vispārējās grupiņas.

Ēdināšanas maksa bērnudārzos viena bērna ēdināšanai dienā ir noteikta Ls 1,50 apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: