Turpinot Ventspils ziedu skulptūru tradīcijas un gatavojoties starptautiskajam mākslas un mecenātisma pasākumam „Govju parāde Ventspils 2012” Sarkanmuižas pļavā top jauna figurālā ziedu skulptūra „Gotiņa”, kuras plānotais augstums ir 4 metri un garums – 7 metri.

Šobrīd Sarkanmuižas pļavā ir redzams gotiņas karkass, kas jau ir paspējis samulsināt vērīgos ventspilniekus. Pašvaldības iestādes „Komunālā pārvalde” galvenā dārzniece Zaiga Brunava informē, ka ziedu skulptūras karkass tiks aizpildīts ar divām ložņu cekuliņa šķirnēm Atropurpurea un Sugar Plum. Kopumā jaunajā skulptūrā plānots iestādīt 10000 augu.

Figurālā ziedu skulptūra „ Gotiņa” būs nodrošināta ar automatizētu laistīšanas sistēmu un vakara stundās būs izgaismota. Atbildīgo ziedu skulptūras veidošanas darbu veic Ventspils pilsētas pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbinieki. Gotiņas karkasu izgatavojuši SIA „Normunds un partneri” prasmīgie meistari.

Ziedošā gotiņa apskatei būs pieejama no šī gada 12. maija, kad Ventspilī svinēsim Tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. Līdz tam pats gotiņas tapšanas process skatītāju acīm būs slēpts, lai atklāšanas prieks būtu neviltots.

Atgādinām, ka no 30. jūnija Ventspils pilsētas ielās, parkos un skvēros būs apskatāmas starptautiskā mākslas un mecenātisma pasākuma „Govju parāde Ventspils 2012” dalībnieces – 24 stikla šķiedras gotiņas, kuras apgleznos Latvijā un ārvalstīs pazīstami mākslinieki, kā arī Ventspils Augstskolas studenti un pasniedzēji, Ventspils futbolisti, Jaunrades nama tēlotājas mākslas studijas jaunieši un citi pazīstami ventspilnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: