Kārtējo Latvijas futbola virslīgas spēli šodien aizvadīs FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā uzņems līgas debitanti Rīgas Daugavu. Rīdzinieki turnīra tabulā mūsējos šobrīd apsteidz par punktu.

Teikt, ka šī būs abu komandu pirmā tikšanās, nebūs gluži precīzi, jo galvaspilsētas Daugava izveidojās no virslīgā sen spēlējošās Jūrmalas V.V., tiesa mainot dislokāciju un nosaukumu. Ar jūrmalniekiem FK Ventspils komanda tikusies 29 reizes, uzvarot 22 mačos, piecos cīnoties neizšķirti, bet divos piedzīvojot zaudējumus. Pēdējo reizi ventspilnieki šiem sāncenšiem pakāpušies 2007.gada sezonas ievadā (1:3), tiesa jau tās noslēgumā svinēja iespaidīgāko uzvaru kluba vēsturē – 10:0 (Butrikam 5 vārti).

Šo sezonu jaunizveidotā Rīgas Daugava sāka ar zaudējumu 0:4, bet tad sekoja divas uzvaras un neizšķirts. Ventspilnieki trīs mačos divas reizes ir uzvarējuši un piedzīvojuši vienu zaudējumu (0:1 viesos pret Skonto). Pagājušajā sezonā FK Ventspils svinēja četras uzvaras, kopsummā kūrortniekus pieveicot ar 13:2.

FK Ventspils uzbrucēja Daniils Turkovs komandas iepriekšējā mačā izcēlās ar pirmo vārtu guvumu savā jaunajā komandā un vēlās būt rezultatīvs arī pret viesos no Rīgas: «Protams, esmu priecīgs, ka izdevās gūt vārtus pret Gulbeni, bet stipri vairāk mani iepriecināja Ventspils uzvara. Mēs ļoti gribējām uzvarēt, jo ļoti nepierasti bija redzēt Ventspili turnīra tabulas vidū. Tagad mūs gaida spēle ar Daugavu, kas sezonas sākumā patīkami pārsteigusi savus līdzjutējus. Ko tur piebilst, ja rīdzinieki tagad ieņem trešo vietu?! Mēs noskaņojamies ļoti nopietni, jo, visu cieņu Daugavu, bet vieta trijniekā tomēr vairāk piestāv Ventspilij! Centīšos gūt vārtus, ja neizdosies, bet mēs uzvarēsim - nemaz neuztraukšos. Tieši otrādi, priecāšos par uzvaru un komandas biedriem.»

Mača sākums Olimpiskā centra Ventspils stadionā pulksten 17.30

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: