Visi Ginesa rekorda ziedi šajā nedēļā tiek izstādīti pilsētas dobēs, lielajā dobē iepretī tirdzniecības centram Tobago augs 50 000 puķu stādi.

Baltijā lielākā viengadīgo puķu dobe iepretim Tirdzniecības centram „Tobago” top par godu Ventspils 720. gadadienai, tajā līdz pat novembrim ziedēs samtenes, alisītes, leduspuķes, iresīnes, agerāti un heliotropi. Kopumā šajā dobē tiks iedēstīti turpat 50 000 puķu stādi.

Dobes svinīgā atklāšana notika sestdien. Ginesa rekorda uzstādīšanas pasākuma dalībnieki bija aicināti tērpties dzeltenajos krekliņos ar Ginesa simboliku. Notika kopīga fotografēšanās.

Apskati fotogrāfijas no  atklāšanas un kopīgās fotografēšanās

Savas puķu dobes ar krāšņiem ziediem papildinās arī skolas un pirmsskolas izglītības iestādes. Vairāk kā 15 000 puķu priecēs pilsētas skolēnus un bērnudārzu audzēkņus.

Arī vairākas pilsētas sabiedriskās organizācijas ir papildinājušas savus dārzus, kā, piemēram, Olimpiskais centrs „Ventspils”, Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju māja, bērnu nams „Selga”, baznīcas un muzeji, kopumā saņēmuši ap 5000 puķu podiņu.

Jaunos tilta apļus rotās 2000 puķu stādi, bet jaunā šaursliežu dzelzceļa gala stacijas dobē ziedēs 3000 puķu.

Kā jau iepriekš informēts, Ventspils iedzīvotāji 24.jūlijā sasniedza Ginesa rekordu, izveidojot 1665,93 m garu pasaulē garāko ziedu paklāju. Par to paziņoja Ginesa rekorda administrācijas pārstāve Mariamarta Ruano De Graham, pasniedzot Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam sertifikātu par Ginesa rekorda sasniegšanu. Uzstādīt Ginesa rekordu bija iecerēts par godu Ventspils pilsētas 720.jubilejai.

Kopumā paklāja veidošanā piedalījās turpat 6000 cilvēku, bet Ginesa rekorda uzstādīšanas pasākumu apmeklēja ap 50 tūkstošiem cilvēku.

Publicitātes foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: