Svētdien plkst. 18.00 teātra namā „Jūras vārti" Ventspils Pilsētas svētku laikā gaidāms Imanta Kalniņa mūzikas koncerts.

   

Atzīmējot Ventspils 720. jubilejas gadu, uz t/n "Jūras vārti" skatuves notiks komponista Imanta Kalniņa mūzikas koncerts. Tajā izskanēs skaņdarbi ar Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša, Raiņa, Eduarda Veidenbauma un Olafa Gūtmaņa dzeju, dziesmas no cikla ar Jāņa Poruka dzeju, cikla „Dzejnieks un nāra", kā arī no teātra izrādēm "Mīla, džezs un velns" un "Cilvēks, kas smejas".


Iesējams, Imants Kalniņš tautā labāk pazīstams ar sacerēto estrādes mūziku, kuru savulaik izpildījuši ansambļi „Menuets" un „Turaidas Roze". Mazāk cilvēku zinās I. Kalniņu kā teicamu simfoniķi un divu lielisku operu autoru. Vēl viena komponista daiļrades būtiska daļa ir klasiskā vokālā mūzika – simfoniskā orķestra vai klavieru pavadījumā.

Koncertā Ventspilī piedalīsies solisti Annija Putniņa, Marts Kristians Kalniņš, Valsts akadēmiskais koris "Latvija" (diriģents - Mārtiņš Klišāns), grupa "Autobuss debesīs" un pianiste Liene Circene.


Biļetes uz koncertu, kas notiks 8.augustā plkst. 18.00 t/n "Jūras vārti" pieejamas visās "Biļešu serviss" biļešu tirdzniecības vietās. To cenas – Ls 4,00; 5,00 un 6,00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: