27. martā Ventspils Augstskolas Debašu klubs sadarbībā ar Studentu Padomi rīkoja erudītu konkursu par tēmu „Iepazīsti savu dzimteni”.

Apskati foto!

Šajā pasākumā kopumā piedalījās 15 komandas, kas, pēc organizatoru domām, ir visnotaļ labs aktivitātes radītājs.

 

Erudīta mērķis bija atsvaidzināt dalībnieku zināšanas par mūsu pašu dzimteni Latviju, kā arī jautri un lietderīgi pavadīt laiku. Konkursa ietvaros tika aplūkotas tādas tēmas kā Latvijas vēsture, kultūra, daba, valoda, ģeogrāfija, zinātne, folklora un literatūra.

Dalībniekiem jau pirms konkursa tika uzdots arī mājas darbs – noformēt savas komandas vizuālo veidolu latviskās noskaņās. Rezultātā organizatoriem bija grūti noteikt uzvarētājus, jo vairākas komandas ieradās tērpušās košos tautas tērpos, kas kopumā pasākumam piešķīra tik tiešām patriotisku noskaņu.

Ar ievērojamu punktu pārsvaru pārējās komandas apsteidza 3.kursa vadībzinātņu studentes Ieva Jaunbirze, Madara Dabare, Zaiga Stankeviča, Līga Upeniece jeb komanda „Vainadziņ nesējas”. Otrajā vietā palika 3. kursa tulku komanda „Sklandrauši” ar Līvu Auziņu, Jāni Egliņu, Ievu Zundi un Martu Dūci. Savukārt godpilno trešo vietu ieņēma komanda „LA-LA” ar Lauri Magazeini, Lauru Jansoni, Agnesi Ekmani un Agnesi Bremmani.

Tāpat kā pērn, arī šogad tika organizēts atsevišķs uzdevums komandu kapteiņiem, kur viserudītākā izrādījās Liene Kresa no komandas „Kvadratsakne no 16”.

Šogad dāsnu balvu fondu uzvarētājiem nodrošināja A/S „SEB banka”, teātra nams „Jūras vārti”, Ventspils ūdens piedzīvojumu parks, kinoteātris „Rio”, Ventspils jaunrades nams un Vana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: