2. aprīlī noslēdzās konkursa „Mums pieder debesis 2012” darbu iesniegšanas termiņš; pavisam tika saņemti 50 darbi, kurus iesnieguši 46 Latvijas skolēni (vairāki konkursa dalībnieki sagatavojuši divus darbus).

Uz iespēju vasarā doties uz ASV Kosmosa un raķešu centru un piedalīties starptautiskajā jauniešu nometnē „International Space camp” pavisam pretendē 31 meitene un 14 puiši.

Iesniegtie darbi ir patiešām interesanti un ļoti daudzveidīgi. Konkursa organizatori ir saņēmuši prezentācijas, zīmējumus, gleznojumus, plakātu, īsfilmas un animācijas, dziesmas un dzejoli, galda spēles, pašu izgatavotu lelli, zinātniski pētniecisko darbu un pat Lunomobiļa modeli. Šogad saņemts ievērojami vairāk darbu kā iepriekš, tāpēc žūrijai nāksies krietni pastrādāt, lai noteiktu divus uzvarētājus, kuri šovasar dosies uz ASV un pārstāvēs Latviju starptautiskajā kosmosa nometnē.

Konkursa žūrija darbu sāks jau šonedēļ, bet 16. aprīlī sanāks kopā Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, lai kopīgi novērtētu darbus un noteiktu šī gada uzvarētājus. Līdz 16. aprīlim tiks arī apkopota pavisam detalizēta informācija par visiem darbiem un konkursantiem. Līdz šim konkursa organizatori pa pastu gaidīja pēdējos 2. aprīlī izsūtītos darbus.

Savukārt 26. aprīlī notiks uzvarētāju apbalvošanas ceremonija, kur tiks aicināti visi konkursa dalībnieki. Tāpat pasākuma laikā tiks apbalvota aktīvākā skola, no kuras audzēkņiem saņemts visvairāk darbu, un viesi klātienē varēs iepazīties ar šī gada konkursa darbiem.

Konkursa „Mums pieder debesis 2012” rezultāti publiski tiks paziņoti līdz 16. aprīļa vakaram, un tie tāpat kā cita aktuālā informācija par konkursu būs pieejama mājas lapās www.vatp.lv un www.draugiem.lv/KMPD.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: