11. aprīlī Ventspils Augstskolas telpās notiks pusfināls vidusskolēnu uzņēmējdarbības sacensībām „Izaugsmes Forums 2012”, kas noslēgsies ar biznesa plāna radīšanu 24 stundu laikā, kurā būs iesaistīti jaunieši no visas Latvijas.

Pusfinālā pieteikušās 13 komandas no Ziemeļkurzemes vidusskolām. Pusfināla mērķis ir 6 stundu laikā radīt reālas un konkurētspējīgas biznesa idejas pilsētai vai rajonam. Pusfinālā uzvarēs labākā ideja un komandu spēja ideju “pārdot” žūrijas locekļiem. Ideju izstrādes laikā komandām būs iespēja saņemt konsultācijas no speciālistiem uzņēmējdarbības un mārketinga jomā.

Atgādinām, ka no katra posma pilsētas (Liepāja, Ventspils, Rīga, Valmiera, Jēkabpils, Rēzekne un Daugavpils) uz finālu tiks virzīta viena komanda, kura konkursa finālā cīnīsies par galvenajām balvām - bezmaksas studijām Rīgas Stradiņa universitātē pirmajā semestrī, grants biznesa uzsākšanai vai attīstībai, kā arī braucienu uz Stokholmu ar prāmi “Tallink”. „Izaugsmes Foruma” fināls notiks 10. un 11. maijā Rīgā.

Sacensību fināla uzdevums būs 24 stundu laikā izstrādāt ekonomiski pamatotu biznesa plānu savas idejas realizācijai. Finālistus vērtēs dažādi pieaicināti uzņēmēji, investori un pārstāvji no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK).

Dalībai forumā vēl var pieteikties komandas, kuru sastāvā ir 3-4 vidusskolēni, neatkarīgi no pilsētas un skolas. Konkursa nolikums „Izaugsmes kvartāls” mājas lapas sadaļā „Gribu augt” – www.izaugsmeskvartals.lv.

„Izaugsmes Forums” ir NVO, LTRK, pašvaldību, uzņēmēju un jauniešu sadarbības projekts. 2012. gads ir pirmais „Izaugsmes Foruma” gads, kuru jau atbalstījusi LTRK, EuropeDirect informācijas centri, Rīgas Stradiņa universitāte, SIA “Lattelecom” „Tallink Latvija”, foruma patrons, uzņēmuma „Primekss” valdes priekšsēdētājs Jānis Ošlejs, kā arī visu septiņu pilsētu pašvaldības un skolas.

Ventspils pusfinālu atbalsta Ventspils Augsto tehnoloģiju parks (VATP), Ventspils Augstskola, teātra nams „Jūras vārti“, SIA „Amazone“, SIA „Dendrolight Latvia“, žurnāls „Forbes“, interneta bibliotēka „Atlants.lv“ un „Zaķumuižas“ ūdens.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: