Ventspils Augstskolā aizvadīts vidusskolēnu uzņēmējdarbības sacensību „Izaugsmes Forums ” pusfināls, kurā par labāko tika atzīta 1. ģimnāzijas komandas ideja par īpašas konstrukcijas PET pudeļu ražošanu.

Pusfinālā startēja 10 komandas no Ventspils un Kuldīgas vidusskolām, kurām sešu stundu laikā bija jārada pamatotas un konkurētspējīgas biznesa idejas Ventspilij vai tās rajonam. Ideju izstrādes laikā komandas konsultēja speciālisti uzņēmējdarbības un mārketinga jomā: Ventspils Digitālā centra direktora vietnieks Kristians Jacevičs un Rīgas Stradiņa universitātes mārketings daļas vadītājs Jānis Lejiņš.

Pirmo vietu un ceļazīmi uz finālu Rīgā ieguva Ventspils 1. ģimnāzijas komanda, kuru pārstāvēja Dace Dreimane, Elza Harja, Miķelis Marnauza un Sanita Lasmane ar ideju par Latvijā ražotām īpašas konstrukcijas PET pudelēm. Godpilno otro vietu ieņēma vīna pudeļu apgleznošanas idejas pārstāvji no Kuldīgas Centra vidusskolas, kuru pārstāvēja Imants Leons Stepens, Emīls Čalkovs un Krists Kleinbergs. Godalgoto trešo vietu ieņēma Ventspils 4. vidusskolas komanda ar dzīvnieku aprūpes kompleksa izveidi Ventspilī (Helēna Slavinska, Baiba Jaunzeme, Roberts Tolkačovs, Arta Maula).

Pusfinālistus vērtēja pieci žūrijas locekļu komanda, kuru pārstāvēja Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, (VATP), Kurzemes Biznesa inkubators (KBI), SIA „Amazone“ un SIA „Kurzemes filharmonija“.

Ventspils pusfinālu atbalstīja un balvas piešķīra: VATP, KBI, Ventspils muzejs, t/n „ Jūras Vārti“, SIA “Dendrolight Latvia“, SIA „Amazone“, interneta bibliotēka „Atlants.lv“ un „Zaķumuižas“ ūdens.

Apsakti foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: