Sestdien plkst. 17.00 Mateja baznīcā (Rīgā, Matīsa ielā 50b) notiks kora mūzikas koncerts „Maize no debesīm”.

Dažādu laikmetu mūziku Ciešanu laika noskaņās izpildīs kamerkoris „Matejs”, jauktais koris „Mūza” no Rīgas un divi kori no Ventspils – bērnu koris „Nošu planētas” un sieviešu koris „Venda”.

Pūpolsvētdienas priekšvakarā būs iespēja dzirdēt gan renesanses laikmeta komponistu (A. Lotti, G.G. Ancina), gan klasicisma pārstāvju (V.A. Mocarts, M. Haidns, F. Morlacchi) mūziku, gan mūsdienu ārzemju autoru  (A.L. Webber un M. McGlynn) darbus, gan latviešu komponistu (P. Barisons, B. Skulte, Ē. Ešenvalds, I.M. Graudiņa) kora dziesmas, kas veltītas Ciešanu laikam pirms Lieldienām. Koncerta noslēgumā kopkoris atskaņos S. Franka "Panis Angelicus".

Koncertā piedalīsies solisti Diāna Dravniece, Aivars Krancmanis un Iveta Romancāne.

Korus diriģēs Anitra Niedre, Rudīte Tālberga, Guntis Cimiņš un Māris Dravnieks.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Koncerta tēma balstīta Jāņa evaņģēlija 6. nodaļā lasāmajos vārdos: „Dieva maize ir tā, kas nāk no debesīm un pasaulei dod dzīvību”. Kori ir sadarbojušies jau vairākos projektos – komponista Ērika Ešenvalda autorkoncertā "Ceļš ar gaismu", Ziemassvētku koncertā "Arvien tuvāk" u.c.

Rīgas Mateja draudzes kamerkoris „Matejs” darbojas deviņus gadus, regulāri dzied draudzes dievkalpojumos un koncertē Latvijas baznīcās, kā arī piedalās starptautiskajos koru festivālos un konkursos. Jauktais koris „Mūza” ir aktīvi koncertējošs kolektīvs Latvijā un ārvalstīs, veido dažādus projektus, sadarbojoties ar Latvijā pazīstamiem māksliniekiem. Sieviešu koris „Venda” darbojas vairāk nekā 35 gadus, aktīvi koncertē Latvijā un ārpus tās, ar labiem panākumiem piedalās starptautiskos konkuros, apgūst dažādu laikmetu un stilu mūziku. Bērnu koris „Nošu planētas” (10-16 g.v. dalībnieki) darbojas trīs gadus un šobrīd gatavojas savam pirmajam starptautiskajam koru konkursam – „Venezia 2012” aprīļa beigās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: