10. aprīlī plkst. 19.00 Ventspils Kultūras centra mazajā zālē notiks Džeza foajē pasākums un šoreiz tajā muzicēs komponists, aranžētājs, klarnetes un saksofona spēles virtuozs, visu džeza stilu eksperts Boriss Gammers.

Pavadajošā sastāvā spēlēs Staņislavs Judins (kontrabass) un Kaspars Grigalis (sitaminstrumenti).

 

Koncerta programmā tiks atskaņoti  izcilo džeza saksofonistu Džo Hendersona (Joe Henderson) un Veina Šortera (Wayne Shorter) skaņdarbi, kā arī oriģinālkompozīcijas.

Boriss Gammers Ventspilī uzstājies jau vairākkārt, tostarp arī Starptautiskā mūsdienu ritma mūzikas festivāla – meistarklases “Ventspils Groove 2010” ietvaros. Taču, kā atzīst pats Gammers, ar Ventspili viņu vieno ciešākas saiknes un atmiņas par šeit savulaik pavadīto laiku. Pie tam jaunībā viņš divus gadus mācījies arī Ventspils Mūzikas skolā un tāpēc Ventspils viņam ir ļoti mīļa, un šeit viņš jūtas kā mājās.

Boriss Gammers 1949. gadā dzimis Rīgā, un muzikālo izglītību ieguvis J. Mediņa mūzikas koledžā klarnetes, flautas un saksofona spēles klasēs. Savukārt 1978. gadā viņš emigrēja uz Izraēlu, kur 1985. gadā nodibināja Izraēlas pirmo profesionālo diksilendu “Jerusalem Jazz Band”. 1986. gadā Izraēlas džeza festivālā viņš tika atzīts par labāko saksofonistu, bet 1989. gadā kopā ar Izraēlas un Eiropas mūziķiem Gammers nodibināja džeza grupu “Eight Till Late”. Meistarīgā flautas, klarnetes un saksofona spēle, teicamās zināšanas par dažādiem džeza stiliem un neatvairāmā vēlme spēlēt dažādus mūzikas stilus Hammeru padarījusi par vienu no populārākajiem Izraēlas džeza mūziķiem. Viņš uzstājies kopā ar daudziem mūziķiem, tostarp ar Diziju Džilespi (Dizzsiy Gilesspsie), Čiku Korea (Chick Corea), Oskaru Petersonu (Oscar Peterson) un daudzām citām džeza superzvaigznēm.

Kaspars Grigalis (sitaminstrumenti)

 Viens no labākajiem un pieprasītākajiem perkusionistiem Latvijā. Absolvējis Ventspils Mūzikas vidusskolu, kur šobrīd turpina pedagoga gaitas Estrādes un džeza mūzikas nodaļā, kā arī absolvējis J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Savas profesionālās iemaņas pilnveidojis pie daudziem pasaulē pazīstamiem pedagogiem. Lai arī iesākumā vairāk koncentrējies uz džeza mūziku: muzicējis ar visiem pazīstamākajiem Latvijas džeza mūziķiem un labi zināmiem pasaules klases džeza mūziķiem (piemēram, Džulianu Loidu-Vēberu un Tallinas kamerorķestri), taču atradis savu nišu arī popmūzikā. Savu pieredzi papildinājis, muzicējot kopā ar Latvijas popmūzikas, rokmūzikas, r'n'b, hip-hop un estrādes mūzikas populāriem māksliniekiem – kā R. Paulu, M.Vilcāni, I.Busuli, J.Stībeli, L.Vaikuli, R.Macatu un Amber.

Staņislavs Judins (bass)

Komponists, basģitārists, kontrabasists, Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzējs. Strādājis Latvijas Nacionālajā operā (2000.-2001.), 2002. gadā kopā ar blūza grupu “Thoughts River” saņēmis balvu festivālā “Sinepes un medus”, kur ticis nominēts arī kā labākais basists. 2006. gada konkursa “Sony Jazz Stage” laureāts (ieguvis Publikas simpātijas balvu), 2006. gadā sacerējis arī dziesmu “Uzmini nu” , kas iekļuvusi 1. vietā gan Latvijas mūzikas TOP 40, gan Radio SWH TOP. 2007. gadā saņēmis „MicRec” balvu par gada labāko dziesmu, Radio SWH balvu par gada TOP 20 iegūto 2. vietu, kā arī AKKA/LA balvu par labāko dziesmu. Papildinājies meistarklasēs pie Džona Patituči, kā arī pats am sniedzis meistarklases jaunajiem mūziķiem Ventspils Mūzikas vidusskolas organizētajā mūzikas festivālā “Ventspils groove”. Regulāri koncertē ar vadošajiem un respektablākajiem Latvijas mūziķiem. 

Ieeja koncertā bez maksas.

Ventspils Mūzikas vidusskolas projektu “Džeza foajē” finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: